Kievul condamnă interviul lui Carlson cu Putin: Este o încercare de a legitima agresiunea rusă

Data publicării:
mihailo podoliak
Mihailo Podoliak, consilierul principal al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a condamnat, vineri, interviul luat preşedintelui rus Vladimir Putin de jurnalistul conservator american Tucker Carlson, considerându-l „o încercare incontestabilă” de a legitima agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei şi consecinţele acesteia, transmite EFE, potrivit Agerpres. 

„Orice conversaţie/interviu cu entitatea (sic) Putin este o încercare incontestabilă de a legaliza 'regulile canibalului rus' (asasinate în masă, violenţă exemplară, confiscarea/furtul proprietăţilor altor, distrugere) în tradiţia politică occidentală”, a scris pe contul său de socializare X (fostă Twitter) Podoliak, cunoscut pentru mesajele sale filosofice privind problemele politice actuale şi care acţionează adesea ca purtător de cuvânt neoficial al administraţiei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Podoliak a adăugat că „încercarea” lui Putin de a „justifica” genocidul ucrainenilor nu schimbă realitatea războiului şi nici nu „readuce Rusia la civilizaţie”.

Citește și: Putin spune în interviul dat lui Tucker Carlson că o înfrângere a Rusiei e "imposibilă". El exclude o invazie în Polonia sau Letonia

Fosta vedetă a reţelei conservatoare Fox News, Tucker Carlson, a difuzat joi un interviu controversat cu Putin în care liderul de la Kremlin a încercat să explice raţiunea din spatele invadării Ucrainei.

În interviul de peste două ore, Vladimir Putin i-a spus, între altele, lui Carlson că o înfrângere a Rusiei în Ucraina este „imposibilă” şi că exclude ideea invadării Poloniei sau Letoniei, două state în care ţara sa „nu are interese”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri