Live

Kim Jong-un afirmă că a testat o armă de „înaltă tehnologie”

Data publicării:

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat testarea unei noi arme „de înaltă tehnologie", transmite vineri AFP, citând agenţia sud-coreeană Yonhap care preia la rândul său o informaţie difuzată de presa oficială de la Phenian, transmite Agerpres.



„Kim Jong-un a supravegheat testarea unei noi arme tactice de înaltă tehnologie la Academia Naţională de Apărare", relevă sursa menţionată.

Testul a fost încununat de succes, dar natura armei testate nu a fost specificată.

Această armă, care a fost dezvoltată într-o perioadă lungă de timp, „contribuie la construcţia unei apărări invulnerabile pentru ţara noastră şi întăreşte puterea de luptă a armatei poporului nostru", arată media nord-coreeană.

Preşedintele american Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit în iunie în cadrul unui summit istoric în Singapore, care a condus la un acord de dezarmare nucleară ai cărui termeni au rămas vagi, notează AFP.

După acest summit, Coreea de Nord s-a abţinut de la efectuarea unor noi teste balistice sau nucleare, a dezmembrat un sit de testare a rachetelor şi a promis, dacă SUA acceptă să facă unele concesii, să destructureze principalul său complex nuclear.

Dar progresele au fost lente, iar cele două ţări se acuză reciproc că nu şi-au ţinut cuvântul. Donald Trump a spus că aşteaptă o a doua întâlnire cu Kim Jong Un la începutul anului viitor. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O melodie de propagandă lansată de Kim Jong Un a devenit virală pe TikTok. Care e mesajul din spatele cântecului: „E periculos”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Partenerii noștri