Kim Jong-un afirmă că a testat o armă de „înaltă tehnologie”

Data publicării:
Kim-Jong-Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat testarea unei noi arme „de înaltă tehnologie", transmite vineri AFP, citând agenţia sud-coreeană Yonhap care preia la rândul său o informaţie difuzată de presa oficială de la Phenian, transmite Agerpres.



„Kim Jong-un a supravegheat testarea unei noi arme tactice de înaltă tehnologie la Academia Naţională de Apărare", relevă sursa menţionată.

Testul a fost încununat de succes, dar natura armei testate nu a fost specificată.

Această armă, care a fost dezvoltată într-o perioadă lungă de timp, „contribuie la construcţia unei apărări invulnerabile pentru ţara noastră şi întăreşte puterea de luptă a armatei poporului nostru", arată media nord-coreeană.

Preşedintele american Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit în iunie în cadrul unui summit istoric în Singapore, care a condus la un acord de dezarmare nucleară ai cărui termeni au rămas vagi, notează AFP.

După acest summit, Coreea de Nord s-a abţinut de la efectuarea unor noi teste balistice sau nucleare, a dezmembrat un sit de testare a rachetelor şi a promis, dacă SUA acceptă să facă unele concesii, să destructureze principalul său complex nuclear.

Dar progresele au fost lente, iar cele două ţări se acuză reciproc că nu şi-au ţinut cuvântul. Donald Trump a spus că aşteaptă o a doua întâlnire cu Kim Jong Un la începutul anului viitor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri