Live

Kremlinul prezintă prăbușirea sondei rusești pe Lună aproape ca pe o reușită: „Nu este un motiv să disperăm”

Data publicării:
Un incident a avut loc în timpul unei manevre premergătoare aselenizării sondei ruseşti Luna-25. Foto: Profimedia

Kremlinul a anunţat marţi că eşecul din această lună al misiunii selenare Luna-25 a Rusiei nu a reprezentat „nimic îngrozitor”, precizând că cel mai important lucru este continuarea programului de explorare spaţială al ţării, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o convorbire cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Acesta nu este un motiv să disperăm, nici să ne smulgem părul. Acesta este un motiv în plus pentru a analiza cauzele (eşecului) şi pentru a le elimina data viitoare”.

Sonda Luna-25, prima misiune selenară a Rusiei după anul 1976, s-a prăbuşit pe Lună la 19 august, după o manevră orbitală eşuată, un eveniment considerat în străinătate drept o lovitură majoră pentru programul spaţial rusesc.

Câteva zile mai târziu, o sondă indiană a reuşit o aselenizare controlată pe satelitul natural al Pământului.

„Principalul lucru este să nu ne oprim. Planurile noastre sunt destul de ambiţioase şi vor fi implementate în continuare”, a declarat Peskov.

Editor : Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

"Se pregătește un mare haos". Mii de luptători ruși au ajuns în zece baze din Libia, stârnind îngrijorări cu privire la planul Moscovei

Zelenski: "Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război". Cum a argumentat liderul de la Kiev această declarație

Atac masiv al rușilor, explozii în Kiev și Crimeea. Apărarea aeriană ucraineană spune că a distrus toate dronele lansate

Partenerii noștri