Live

Lavrov: Rusia îl recunoaşte pe Zelenski ca lider al Ucrainei

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că Rusia îl recunoaşte pe preşedintele Volodimir Zelenski ca lider al Ucrainei şi că e un „pas pozitiv” faptul că Zelenski doreşte să primească garanţii de securitate, informează Reuters.

Lavrov a anunțat că Rusia își menține poziția vizavi de demilitarizarea Ucrainei și că ar trebui să existe o listă cu arme care să nu poată fi desfășurate niciodată pe teritoriul ucrainean.

„Trebuie identificate tipuri specifice de arme de atac care nu vor fi desfăşurate niciodată în Ucraina şi nu vor fi create”, a spus Lavrov într-un interviu pentru Al Jazeera, al cărui text a fost publicat pe site-ul MAE de la Moscova.

Lavrov a mai afirmat că Rusia îl recunoaşte pe preşedintele Volodimir Zelenski ca lider al Ucrainei şi a salutat ca un 'pas pozitiv' faptul că Zelenski doreşte să primească garanţii de securitate. „Negociatorii noştri sunt pregătiţi pentru a doua rundă să discute aceste garanţii cu reprezentanţii ucraineni”, a spus Lavrov, citat de Agerpres.

Volodimir Zelenski a afirmat marţi, într-un interviu, că Rusia trebuie să oprească bombardamentele înainte ca noi discuţii să aibă loc. El a cerut garanţii de securitate, însă din partea NATO, nu a Rusiei.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia amenință Occidentul după ce Marea Britanie a dat undă verde Ucrainei să atace teritoriul rus. „E o escaladare directă”

Macron îl va presa pe Xi Jinping să-şi folosească influenţa asupra lui Putin: „Trebuie să lucrăm cu China pentru a construi pacea”

Un rus a fost condamnat la 15 ani de închisoare după ce a dat foc unui centru de recrutare pentru războiul din Ucraina

Rusia pregătește un plan în trei pași pentru a destabiliza Ucraina. General ucrainean: Căderea Ceasiv Iar este o chestiune de timp

Partenerii noștri