Live

Video Mai multe localități evacuate, după o puternică explozie la un depozit de muniții din Kazahstan. Sunt zeci de răniți

Data publicării:
Explozie la un depozit de muniții din Kazahstan. Mai multe localități au fost evacuate Foto: captură video Twitter

Cel puțin 60 de persoane au fost rănite după ce o puternică explozie a avut loc joi la un depozit de muniţii din Kazahstan, determinând autoritățile să evacueze mai multe sate învecinate.

Focul s-a declanşat în jurul orei locale 19:00 la depozitul de muniţii situat într-o unitate militară din regiunea Jambîl, din sudul țării, provocând o explozie a unor materiale deocamdată neidentificate, potrivit Ministerului kazah al Apărării. 

60 de persoane, printre care 11 militari, au fost răniţi şi spitalizaţi în urma exploziei, iar autoritățile au trecut la evacuarea a patru sate situate în raza depozitului de muniţii. Unul dintre sate, care numără 250 de locuitori, este situat la mai puţin de 1 kilometru de locul exploziei, au precizat autorităţile regiunii.

Drumurile din zona accidentului au fost închise circulaţiei, iar traficul feroviar suspendat. 

În 2019, o explozie într-un depozit de muniţii de lângă oraşul Arîs, în regiunea vecină Turkestan, s-a soldat cu doi morţi şi numeroşi răniţi, provocând de asemenea evacuarea a zeci de mii de persoane, reamintesc agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi morţi şi 11 răniţi în nordul Elveţiei, în explozii accidentale urmate de un incendiu într-o parcare subterană.

Un francez a murit în timp ce încerca să ajungă pe jos la cosmodromul rusesc Baikonur din Kazahstan

Explozii la conductori electrici în Brașov. Au fost evacuate 46 de persoane

Câți ani de închisoare a primit fostul ministru al economiei din Kazahstan, care și-a ucis soția bătând-o opt ore într-un restaurant

Partenerii noștri