Live

Această sculptură din sec. al XVI-lea a fost restaurată de o profesoară de lucru manual. Cum arată acum

Data publicării:
Foto: FACEBOOK/ARTUS PATRIMONIO

O sculptură în lemn a Sfântului Jorge din capela oraşului spaniol Estrella a fost restaurată de o profesoară de lucru manual, fiind un eşec artistic, scrie news.ro, care citează El Pais.

Încercarea de a restaura sculptura de secol XVI l-a adus pe Sfântul Jorge cu faţa roz şi armura roşie şi gri. Se crede că restaurarea a fost făcută de o profesoară de lucru manual la cererea parohilor Bisericii San Miguel. 

Primarul oraşul Estrella, care se află la sud-vest de Pamplona în regiunea Navarra, cere să ştie de ce nu a fost consultat Consiliul local înainte. 

„Se pare că restaurarea lasă mult de dorit, şi vorbim despre o operă de artă de secol XVI, o sculptură care necesită multă grijă când vine vorba despre materiale, mai ales că s-a pierdut întreg stratul original”, a declarat primarul Koldo Leonz agenţiei spaniole de ştiri Efe. 

Foto: FACEBOOK/ARTUS PATRIMONIO

Asociación de Conservadores y Restauradores de España (ACRE) va face un denunţ împotriva responsabililor, afirmând că intervenţia "este un dezastru la adresa patrimoniului cultural din Navarra". 

O intervenţie asemănătoare a avut loc în 2012, când o femeie "bine intenţionată" în vârstă de 80 de ani, a încercat să restaureze o pictură de secol XIX, din localitatea Borja, semnată de artistul Elias Garcia Martinez, şi care îl reprezenta pe Iisus Hristos - "Ecce Homo". Rezultatul a fost declarat "cea mai proastă restaurare din istorie". 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Metoda „Accidentul” face ravagii în Spania. Peste 100 de persoane au fost arestate pentru înşelăciune pe WhatsApp

Pedro Sanchez a decis să nu demisioneze. Zeci de mii de spanioli i-au cerut, în stradă, să nu plece din funcția de prim-ministru

Mii de susținători ai premierului spaniol Pedro Sanchez au venit la Madrid să îi ceară să nu demisioneze

Premierul spaniol Pedro Sanchez vrea să demisioneze după ce soția lui a fost acuzată de corupție. Procurorii cer clasarea dosarului

Partenerii noștri