Live

Armata siriană bombardează „intensiv” o enclavă jihadistă din apropiere de Damasc

Data publicării:

Armata siriană a început să bombardeze marţi o enclavă jihadistă situată la sud de Damasc, cu scopul de a o recuceri, a declarat pentru Reuters un comandant al unei miliţii care susţine regimul lui Bashar al-Assad, relatează News.ro.

Comandantul, care a cerut protecţia anonimatului, a declarat că operaţiunea vizează Statul Islamic (SI) şi Frontul al-Nusra în tabăra Yarmouk şi în sectorul vecin al Hajar al Assouad.

Acest sector este mult mai mic decât regiunea Ghouta de Est, pe care forţele guvernamentale siriene au recucerit-o recent, în urma unei ofensive susţinute de Rusia.

Potrivit comandantului, o bombardare intensivă în vederea recuceririi enclavei jihadiste a început marţi dimineaţa.

Guvernul sirian vrea, de asemenea, să recucerească, o enclavă rebelă situată la sud de Damasc, în sectorul Beit Sahm, a adăugat comandantul citat.

Însă acest lucru va avea loc prin intermediul unui acord cu Guvernul, prin care combatanţii vor putea pleca spre Idlib, o zonă aflată sub controlul rebelilor, în apropiere de frontiera cu Turcia.

”Suntem pe cale să întocmim liste cu combatanţi care vor urca în autocare către Idlib”, a declarat el.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Oficial al SUA: Atacul Israelului în Iran a fost „foarte limitat”. Avioane israeliene au lovit un radar de lângă o instalație nucleară

Ciprul propune expulzarea refugiaților sirieni din Europa înapoi în „zonele sigure” din Siria

Kurzii comit „crime de război” în centrele din Siria unde îi țin închiși pe jihadiști. Amnesty International: SUA joacă un rol central

Trei tineri cu vârste între 15 și 18 ani au fost arestaţi în Elveţia, după o anchetă a poliției germane cu privire la posibile atentate

Partenerii noștri