Live

Atacuri armate în fieful lui "El Chapo". Șapte cadavre au fost descoperite lângă o camionetă găurită de gloanţe

Data publicării:
Foto: Agerpres

16 persoane au murit în urma a două atacuri armate în statul Sinaloa din vestul Mexicului, fieful traficantului de droguri Joaquin "El Chapo" Guzman, a anunţat joi ministerul securităţii publice, scrie Agerpres, citând agenția Reuters.

Forţele de securitate au găsit pe un drum neasfaltat şapte cadavre, întinse lângă o camionetă găurită de gloanţe. Aparent, cei ucişi erau asasini din cartelurile de infractori, căzuţi într-o confruntare armată. Majoritatea purtau echipament tactic şi veste; se pare că s-a găsit o singură armă de foc, a declarat ministrul securităţii publice, Cristobal Castaneda. "Evident este vorba de o luptă între bande sau grupuri infracţionale organizate", a adăugat el.

În urma unui alt atac asupra unui oraş mic au murit alţi nouă oameni, dintre care se presupune că şapte erau localnici. Doi nu au fost încă identificaţi; unul din ei avea asupra sa un pistol-mitralieră AK-47, a menţionat Castaneda.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, care şi-a preluat mandatul în decembrie 2018, a promis de la început că va aduce pacea în ţară printr-o abordare mai puţin conflictuală a securităţii, reaminteşte Reuters. Violenţa din Mexic a continuat însă să crească, iar anul trecut numărul crimelor a atins un nou record.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

100 de oameni s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la o nuntă, iar 80 au ajuns cu „simptome violente” la spital, în Mexic

Scandal și revoltă în Mexic după ce un senator a tăiat o găină în parlament în numele zeului aztec al ploii

Mexicul sesizează Curtea Internaţională de Justiţie după ce forțele ecuadoriene au luat cu asalt ambasada sa din Quito

19 pisici au primit de la președintele Mexicului, prin lege, hrană și îngrijiri pe viață, plus acces nelimitat în palatul prezidențial

Partenerii noștri