Live

Băiatul care s-a furișat într-un container și a ajuns în altă țară în timp ce juca de-a v-ați ascunselea s-a întors, în sfârșit, acasă

Data actualizării: Data publicării:
Un băiat care se juca de-a v-ați ascunselea cu prietenii și s-a furișat într-un container a ajuns în altă țară FOTO: Getty Images

Băiatul care s-a furișat într-un container de transport, în timp ce se juca de-a v-ați ascunselea cu prietenii, și a ajuns în altă țară, s-a întors, în sfârșit, acasă, după mai bine de o lună.

Fahim, un băiat din Bangladesh, se juca de-a v-ați ascunselea împreună cu prietenii lui în orașul port Chittagong și a ales un container de transport ca ascunzătoare. Asta se întâmpla pe data de 11 ianuarie. După 6 zile, pe data de 17 ianuarie, el s-a trezit în Malaezia. Nu a avut apă sau mâncare și era într-o stare destul de delicată când a fost descoperit, dar a avut mare noroc să rămână în viață, pentru că, navele de transport maritim pot petrece săptămâni și chiar luni pe mare.

După această aventură, Fahim a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar toată povestea lui a făcut obiectul unei anchete. Abia după aceste etape a început procedura de extrădate, iar Fahim s-a întors acasă, la părinții lui, săptămâna trecută, a anunțat ministrul malaezian de Interne, Saifuddin Nasution, citat de New Straits Times.

Băiatul care s-a furișat într-un container în timp ce se juca de-a v-ați ascunselea și a ajuns în altă țară s-a întors acasă după o lună FOTO: New Straits Times

„Când a fost descoperit, băiatul era foarte slăbit și a fost îngrijit din motive umanitare, deși nu exista niciun document despre el sau situația lui”, a spus Saifuddin într-o conferință de presă, adăugând că băiatul a fost tratat la Spitalul Tengku Ampuan Rahimah din Klang, apoi plasat în grija unei fundații umanitare, începând cu data de 26 ianuarie.

Pe 17 ianuarie, când a ajuns în Malaezia, autoritățile au suspectat că a fost victima unei rețele de trafic de persoane. Însă ancheta făcută ulterior a stabilit că la mijloc a fost doar o joacă.

Băiatul le-a spus anchetatorilor că a adormit în containerul de transport maritim în timp ce se ascundea de prietenii lui, iar când s-a trezit și-a dat seama că acesta era închis. A strigat neîncetat după ajutor, dar nimeni nu l-a auzit, așa că a rămas acolo timp de 6 zile. Containerul său a fost transportat cu o navă, la aproape 3.000 de kilometri distanță de casă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un cunoscut oraș din Franța le interzice copiilor sub 13 ani să iasă singuri pe stradă noaptea. „La vârsta asta nu gândești prea mult”

Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese: „Mă mir că nu au pus lese la intrare”

Experți din Franța: Copiilor sub 11 ani ar trebui să le fie interzis să aibă un telefon mobil, cei sub 13 ani fără acces la internet

Mamele minore care au minim 16 ani pot primi alocația pentru copil și pot decide pentru ele în relația cu statul - proiect adoptat

Partenerii noștri