Live

Video Balena văzută înotând în fluviul Tamisa a fost găsită moartă - VIDEO

Data publicării:
Londra - 21 ianuarie - 2006. Salvatorii se apropie de o balenă de 5 metri, aflată de două zile în râul Tamisa. Foto: Getty Images

O balenă de aproximativ 10 metri a fost găsită moartă în fluviul Tamisa, în estul Londrei, şi acum va fi predată oamenilor de ştiinţă pentru a i se face necropsia, informează MEDIAFAX, care citează Reuters.

Balena a fost găsită moartă marţi în localitatea Greenhithe din comitatul Kent, unde apa este mai puţín adâncă şi a fost tractată târziu în noapte de sub podul QE2 şi transportată la Autoritatea Portuară din Londra.

„Este foarte trist - am fost literalmente la o jumătate de metru distanţă de această balenă moartă", a declarat Martin Garside, un purtător de cuvânt al autotităţii portuare londoneze, care a ajutat la scoaterea balenei.

 

Societatea de Zoologie din Londra are un program care se ocupă cu cercetarea cetaceelor pentru a determina care a fost cauza morţii balenei.

Vom face tot ceea ce ţine de noi pentru conservarea ei şi o vom preda oamenilor de ştiinţă pentru a efectua o investigaţie completă - o necropsie pentru a găsi un cuvânt mai potrivit", a adăugat Garside.

Balena era atât de mare, încât bărcile de patrulare au depus mari eforturi pentru a putea să o tracteze.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Izvorul fluviului Tamisa a secat pentru prima dată în istorie. Noua sursă este la 8 kilometri în aval

Hârtie igienică, fecale, alimente stricate, nămol. Cum a ajuns Tamisa unul dintre cele mai poluate și murdare râuri din Europa

VIDEO | O balenă de mici dimensiuni a rămas blocată în râul Tamisa. Operațiunea de salvare a durat patru ore

Ce caută vânătorii de comori de pe Tamisa?

Partenerii noștri