Live

Britanicul otrăvit cu Noviciok i-a dăruit prietenei sale sticluţa în care credea că se află parfum

Data publicării:

Britanicul Charlie Rowley, care a fost spitalizat timp de trei săptămâni după ce s-a otrăvit cu Noviciok, a explicat că găsise o sticluţă în care credea că s-ar afla parfum şi s-a gândit să o ofere în dar prietenei sale, relatează Agerpres.

Îmi amintesc că am găsit o sticlă de parfum pe care am luat-o şi i-am oferit-o lui Dawn”, prietena sa între timp decedată, a spus el într-un interviu apărut în ediţia de marţi a tabloidului The Sun, citat de AFP.

Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, mamă a trei copii, a murit la 8 iulie, otrăvită cu acelaşi agent neurotoxic cu care înainte au fost otrăviţi fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia la Salisbury (sud-vestul Angliei).

Sunt foarte trist pentru ceea ce i s-a întâmplat, este groaznic şi traumatizant, încă eram sub tratament când mi s-a spus despre moartea ei, nu cred că îmi voi reveni”, a adăugat Charlie Rowley, în vârstă de 45 de ani.

În timp ce anchetatorii încearcă să stabilească dacă otrava incriminată este din acelaşi lot care a fost utilizat pentru atacarea celor doi Skripal, Charlie Rowley a criticat „neglijenţa” persoanelor care au lăsat să zacă otrava pe jos.

A fost foarte imprudent din partea lor să lase lucruri în urma lor”, a spus el pentru The Sun.

Era destinată cuiva, este rău să laşi aşa ceva în urma ta, exista posibilitatea ca cineva să ia (sticla), copiii s-ar fi putut juca cu ea”, a adăugat el.

Potrivit presei britanice, Charlie Rowley a găsit sticluţa cu parfum în parcul Elizabeth din Salisbury. Dawn Sturgess s-a simţit rău la 30 iunie, după ce s-a dat cu ceea ce credea a fi parfum pe la încheieturi. Se afla la domiciliul partenerului ei din Amesbury, un orăşel vecin. El însuşi a fost dus la spital câteva ore mai târziu în stare critică. Charlie Rowley a supravieţuit şi a părăsit spitalul din Salisbury la 20 iulie.

Londra a atribuit Moscovei responsabilitatea pentru otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, cu toate că Rusia a negat orice implicare. Cazul a declanşat o gravă criză diplomatică între Kremlin şi Occident şi un val de expulzări reciproce de diplomaţi.

Potrivit agenţiei de presă britanice Press Association, poliţia britanică a identificat suspecţii acestei otrăviri şi ei sunt ruşi. Poliţia însă nu a confirmat oficial această informaţie, menţionează AFP.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri