Live

Câinii care îi ajută pe copiii cu autism atunci când merg la dentist

Data actualizării: Data publicării:

Câini dresaţi special, pentru a-i ajuta pe copiii cu autism. Se întâmplă în capitala chiliană, Santiago, unde câinii sunt folosiţi pentru a-i calma pe copii în timpul consultaţiilor sau intervenţiilor medicale.

Mateo este doar unul dintre copiii cu autism pentru care un drum la dentist este un chin. Pe lângă stresul obişnuit pentru orice copil, cei care suferă de autism sau sindromul Down pot suferi un şoc din cauza lămpilor cu lumină puternică sau a zgomotului produs de freze.

Aici intervin câinii special dresaţi de un ONG. Zucca este labrador şi prezenţa ei îi calmează pe copii, mai ales că femela foarte blândă şi răbdătoare stă alături de micii pacienţi, pe toată durata intervenţiei.

Organizația neguvernamentală care-i ajută pe copii a fost fondată de un bărbat care are el însuşi un băiat cu autism şi care a observat că prezenţa câinilor îl calmează pe copil şi-l face mai comunicativ.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka are o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Protest public rar, în Cuba comunistă. Oamenii cer mâncare și curent electric

Jaf eșuat pe aeroportul din capitala statului Chile. 10 bărbați înarmați au încercat să fure 32 de milioane de dolari dintr-un avion

Tăierile ilegale de arbori, motivul pentru care protestatarii au ieşit din nou într-un număr mare în stradă, în Santiago

Zgârie-nori incendiat în mijlocul nopţii de protestatari. Protestele deosebit de violente care mătură capitala chiliană

Partenerii noștri