Live

Ce s-a întâmplat cu familia unui nord-coreean executat pentru că a dezvăluit informații despre Kim Jong-Un

Data publicării:

Un bărbat din Coreea de Nord a fost executat după ce a furnizat informații despre vizita liderului de la Phenian, Kim Jong-Un, în Samjiyon, un oraș din provincia nord coreeană Ryanggang, scrie Daily NK.

În luna octombrie 2019, imediat după vizita efectuată de dictator, autoritățile nord coreene au demarat o operațiune de amploare pentru a-l identifica pe cel care a dezvăluit informații despre activitatea lui Kim Jong-Un. Detaliile vizitei au ajuns în presa sud-coreeană înainte de a fi publicate în presa de stat.

Un suspect a fost arestat în luna noiembrie 2019 de către oficiali din cadrul Ministrului Securității. Potrivit surselor citate de Daily NK, bărbatul a fost executat o lună mai târziu într-unul din centrele de detenție din Phenian, chiar înainte de startul celei de-a cincea sesiuni plenare, pe 28 decembrie.

În mod normal, în astfel de cazuri, investigația ar dura aproximativ șase luni, însă oficialii nord-coreeni au dorit să grăbească acest proces având în vedere importanța cazului.

Familia celui care a dezvăluit informații despre Kim Jong-Un a fost exilată în Kapsan, un oraș din regiunea Ryangang.

Editor: I. I. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A luat cea mai controversată decizie la 37 de ani și s-a îmbogățit! Cum au reacționat copiii ei, după ce au aflat ce face

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Phenianul a trimis în Coreea de Sud încă 600 de baloane cu excremente și deșeuri. Seul: Sunt văzute între 20 și 50 pe oră

Liderii G7 îi cer lui Kim Jong-un să nu-i mai trimită arme lui Putin. Kremlinul duce războiul din Ucraina cu arme nord-coreene

Rusia folosește rachete balistice nord-coreene în Ucraina. Anunțul Pentagonului: „Au fost găsite resturi”

Kim Jong Un a supravegheat testarea unui lansator multiplu de rachete: „Acestea ar fi consecințele dacă rivalii noștri ne-ar ataca”

Partenerii noștri