Live

Cine e „Keffe D”, cel găsit vinovat pentru uciderea, în 1996, a rapperului american Tupac Shakur

Data actualizării: Data publicării:
„Keffe D” Davis (s) e un fost lider al unei bande criminale, găsit vinovat pentru uciderea lui Tupac Shakur (d). Colaj foto: Profimedia Images

Un juriu american l-a găsit vinovat sâmbătă pe fostul gangster Duane Keith „Keffe D” Davis de uciderea, în 1996, a rapperului american Tupac Shakur, au anunțat autoritățile din Las Vegas, citate de CNN.

Davis, fost lider al unei bande criminale, acum în vârstă de 60 de ani, a fost arestat vineri dimineața în Las Vegas. Arestarea sa a reprezentat un moment mult așteptat, într-un caz care a frustrat anchetatorii și a fascinat publicul încă de când starul hip-hop a fost ucis pe Las Vegas Strip în urmă cu 27 de ani.

În cadrul unei conferințe de presă, autoritățile americane l-au descris pe „Keffe D”, drept principalul organizator al unui complot pentru uciderea lui Tupac Shakur, după ce rapperul american îl bătuse pe nepotul lui Davis într-un cazinou.

Shakur a fost ucis în noaptea de 7 septembrie 1996, în timp ce se afla într-un BMW negru condus de fondatorul Death Row Records, Marion „Suge” Knight. Ei așteptau într-o coloană de aproximativ 10 mașini oprite la culoarea roșie a semaforului, în dreptul unui bloc de pe Las Vegas Strip, când lângă ei a oprit un Cadillac alb din care s-au tras mai multe focuri de armă. Tupac a murit după ce a fost împușcat de patru ori.

Atacul armat a avut loc la scurt timp după o ceartă într-un cazinou, între Orlando Anderson (nepotul lui „Keffe D”), Tupac și însoțitorii lor. Au fost mulți martori, dar ancheta s-a blocat rapid, în parte pentru că acei martori au refuzat să coopereze.

Până acum, nu s-au făcut niciodată arestări în acest caz, dar atacul a fost în atenția publicului zeci de ani. Autoritățile l-au suspectat pe Anderson de implicare în moartea lui Tupac Shakur. Anderson a negat orice implicare în uciderea lui Tupac și a murit doi ani mai târziu, după ce a căzut victimă într-o răfuială armată între două grupări interlope.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA pregătesc următoarea generație de „avioane ale apocalipsei”, proiectate pentru a rezista unui război nuclear

Nikki Haley ar putea să fie nominalizată pentru funcția de vicepreședinte de echipa lui Donald Trump (Axios)

SUA anunță un nou ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

Joe Biden este ameninţat cu punerea sub acuzare pentru „abuz de putere”

Partenerii noștri