Live

Video&Foto Creatura găsită pe o plajă din insulele Azore. Are trei tone și a stabilit un nou record mondial

Data actualizării: Data publicării:
Un exemplar uriaș din specia peștelui-soare, cu o greutate de trei tone, a fost descoperit recent în apropierea unei insule portugheze. FOTO: Atlantic Naturalist Association

Un exemplar uriaș din specia peștelui-soare, cu o greutate de trei tone, a fost descoperit recent în apropierea unei insule portugheze. Creatura a stabilit un nou record mondial pentru cel mai greu pește osos înregistrat vreodată, potrivit unui studiu, citat de Live Science.

Peștele a fost descoperit în 9 decembrie 2021, în timp ce plutea fără viață în largul coastei insulei Faial, în Azore.

Autoritățile locale l-au luat și l-au dus înapoi în port pentru a putea fi studiat,  potrivit unui comunicat al Asociației Naturaliste din Atlantic, o organizație non-profit de conservare și cercetare cu sediul în Insula Faial.

Cercetările au fost publicate în 11 octombrie într-un nou studiu.

Peștele imens avea aproximativ 3,6 metri înălțime și aproximativ 3,5 m lungime și cântărea aproximativ 3 tone. Cercetătorii au analizat, de asemenea, conținutul stomacului peștelui soare și au luat mostre din ADN-ul acestuia, potrivit declarației.

Peștele mort este cu adevărat un „specimen fantastic”, a declarat pentru Live Science coordonatorul studiului, biologul marin José Nuno Gomes-Pereira.

Recordul mondial anterior pentru cel mai greu pește osos a fost deținut de un alt pește soare uriaș prins în Japonia în 1996, care cântărea aproximativ 2.300 kg.

Peștii soare sunt numiți așa pentru că profită de lumina soarelui de la suprafața oceanului, iar oamenii de știință cred că este modul în care se reîncălzesc după scufundări îndelungate în apele reci în căutarea hranei.

Peștele-soare uriaș poate fi găsit pe tot globul, dar nu se știe care e numărul exact al exemplarelor.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tot mai mulți tineri fac cancer. Numărul persoanelor sub 50 de ani diagnosticate a crescut brusc cu 80% (studiu)

Sunak nu vrea ca tinerii să poată locui în Marea Britanie fără permis de ședere ca înainte de Brexit și respinge propunerea CE

Tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer. Cercetătorii care au analizat dosarele a 150.000 de persoane cred că au aflat de ce

"Într-o lume a demonilor": Cum e viaţa pentru un bărbat care are o tulburare vizuală rară, care distorsionează chipurile

Partenerii noștri