Video&Foto Creatura găsită pe o plajă din insulele Azore. Are trei tone și a stabilit un nou record mondial

Data actualizării: Data publicării:
peste soare
Un exemplar uriaș din specia peștelui-soare, cu o greutate de trei tone, a fost descoperit recent în apropierea unei insule portugheze. FOTO: Atlantic Naturalist Association

Un exemplar uriaș din specia peștelui-soare, cu o greutate de trei tone, a fost descoperit recent în apropierea unei insule portugheze. Creatura a stabilit un nou record mondial pentru cel mai greu pește osos înregistrat vreodată, potrivit unui studiu, citat de Live Science.

Peștele a fost descoperit în 9 decembrie 2021, în timp ce plutea fără viață în largul coastei insulei Faial, în Azore.

Autoritățile locale l-au luat și l-au dus înapoi în port pentru a putea fi studiat,  potrivit unui comunicat al Asociației Naturaliste din Atlantic, o organizație non-profit de conservare și cercetare cu sediul în Insula Faial.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cercetările au fost publicate în 11 octombrie într-un nou studiu.

Peștele imens avea aproximativ 3,6 metri înălțime și aproximativ 3,5 m lungime și cântărea aproximativ 3 tone. Cercetătorii au analizat, de asemenea, conținutul stomacului peștelui soare și au luat mostre din ADN-ul acestuia, potrivit declarației.

Peștele mort este cu adevărat un „specimen fantastic”, a declarat pentru Live Science coordonatorul studiului, biologul marin José Nuno Gomes-Pereira.

Un pește-soare de trei tone a stabilit un nou record mondial. FOTO Profimedia Images
Un pește-soare de trei tone a stabilit un nou record mondial. FOTO Profimedia Images

Recordul mondial anterior pentru cel mai greu pește osos a fost deținut de un alt pește soare uriaș prins în Japonia în 1996, care cântărea aproximativ 2.300 kg.

Peștii soare sunt numiți așa pentru că profită de lumina soarelui de la suprafața oceanului, iar oamenii de știință cred că este modul în care se reîncălzesc după scufundări îndelungate în apele reci în căutarea hranei.

Peștele-soare uriaș poate fi găsit pe tot globul, dar nu se știe care e numărul exact al exemplarelor.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri