Live

Diplomaţi din 8 ţări, inclusiv din România, au părăsit Phenianul după carantina impusă împotriva răspândirii COVID-19

Data publicării:
Foto: Twitter/ Colin Crooks, ambasadorul Marii Britanii în Coreea de Nord

Aproximativ 80 de diplomați străini, plasați în carantină pentru mai multe săptămâni în Phenian, au primit persmisiunea de a părăsi teritoriul Coreei de Nord. Printre aceștia se aflau și români, scrie BBC.

Diplomații au părăsit Coreea de Nord cu un avion al companiei Air Koryo. Aeronava a aterizat în oraşul rus Vladivostok. La bord s-au aflat diplomaţi din Rusia, Germania, Franţa, Elveţia, Polonia, România, Mongolia şi Egipt, anunţă Ambasada rusă din Phenian.

"Pe 9 martie, un avion al companiei Air Koryo a efectuat o cursă de la Phenian la Vladivostok, acesta fiind primul zbor după data de 31 ianuarie. La bordul aeronavei au fost 80 de pasageri, inclusiv 13 funcţionari ruşi şi rude ale acestora. Echipa internaţională de la bordul avionului Tu-204 include personalul misiunilor diplomatice ale Germaniei, Franţei şi Elveţiei, care şi-au suspendat activităţile în Phenian, precum şi diplomaţi polonezi, români, mongoli, egipteni şi rude ale acestora", a transmis Ambasada Rusiei din Phenian.

Autorităţile din Coreea de Nord au plasat în carantină sute de străini în ultimele luni, în eforturile de blocare a răspândirii coronavirusului, scrie Mediafax. Ambasadorul britanic la Phenian, Colin Crooks, a decis să rămână în Coreea de Nord. "Este trist că trebuie să le spun «La Revedere» colegilor din ambasadele Germaniei şi Franţei", a declarat Colin Crooks luni dimineaţă.

Editor: I. I. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Experţi ONU susţin că au găsit la Harkov resturile unei rachete nord-coreene (Reuters)

Kim Jong Un a supervizat testarea unui lansator de rachete multiple. „Va aduce o schimbare strategică”

O navă care ar fi implicată în transferuri de arme între Coreea de Nord şi Rusia este reparată într-un șantier din China (Reuters)

Reportaj Digi24 lângă Coreea de Nord. Zona demilitarizată e împânzită de militari, mine antipersonal și tuneluri subterane

Partenerii noștri