Live

Donald Trump devine primul președinte american din istorie care va participa la un marș anti-avort

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Donald Trump va fi primul președinte american din istorie care va participa la „Marșul pentru Viață”, un eveniment care va fi organizat vineri, la Washington, împotriva dreptului la avort, informează Agerpres.

„Preşedintele Donald Trump va fi primul preşedinte din istorie care va participa la Marşul pentru viaţă”, se arată într-un comunicat postat, pe Twitter, de Casa Albă.

„Ne vedem vineri”, a adăugat, pe aceeași rețea socială, Donald Trump, care a prognozat că va fi „multă lume”, la începutul unui mesaj în care îndeamnă la participare la acest marş.

În 2017, Mike Pence a devenit primul vicepreşedinte al SUA care a participat la un astfel de marş, iar din 2018, Donald Trump obișnuia să se adreseze miilor de participanţi reuniţi la Washington prin intermediul unui ecran. În trecut, Donald Trump s-a declarat în favoarea dreptului la avort.

„Suntem profund onoraţi să-l primim pe preşedintele Trump la cel de-al 47-lea Marş pentru viaţă”, a subliniat, într-un comunicat, organizatorul acestui marş, Jeanne Mancini.

Această manifestaţie este în general organizată în jurul datei care marchează o decizie istorică a Curţii Supreme, care a legalizat întreruperea voluntară a sarcinii în SUA, la 22 ianuarie 1973.

Editor web: M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Posibilul vicepreședinte al lui Trump a recunoscut că și-a ucis câinele: „L-am urât”

Victoria lui Trump, risc existențial pentru unitatea Europei. Cum ar putea fi dezbinată UE dacă magnatul revine la Casa Albă (Politico)

Alegerile din SUA, cel mai urmărit eveniment electoral în 2024. „Guvernul a fost conceput ineficient și să aibă conflicte interne”

Partenerii noștri