Live

Foto "Epidemie de violență". Un medic ginecolog din Spania a fost hărțuit din cauza meseriei sale: "Șobolan contagios"

Data actualizării: Data publicării:
Medicul Radu Tincu atrage atentia ca dintr-o criză sanitară, vom ajunge într-una umanitară. Foto: Profimedia

Pandemia de coronavirus pare că scoate ce-i mai rău din oameni. Zi de zi sunt raportate cazuri de violență, printre ale căror victime se numără și cadrele medicale. Un medic ginecolog din Barcelona a fost victima unui astfel de act de violență. Femeia și-a găsit mașina vandalizată cu un mesaj jignitor, potrivit as.com.

Medicul a descoperit că mașina i-a fost vandalizată în momentul în care se pregătea să meargă la spital. Autorii actului de violență i-au scris: "șobolan contagios" pe aripa stângă a mașinii. 

Imaginea a fost publicată pe rețelele de socializare, unde a stârnit reacții furioase din partea utilizatorilor de internet, cei mai mulți condamnând această atitudine față de un angajat din sistemul de sănătate, mai ales în această perioadă caracterizată de nesiguranță.

Și în România, două asistente medicale au fost hărțuite de vecini pentru că lucrează, în linia întâi, în spitale COVID-19, deși și-au luat toate măsurile de precauție pentru a nu răspândi noul virus. 

Editor: I. I. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Un Lamborghini, un Porsche și bunuri de 600 de milioane de euro au fost confiscate de poliție într-un caz uriaș de fraudă cu fonduri UE

Partenerii noștri