Live

Erdogan continuă războiul cu primarul ales din Istanbul: Cu o diferență de 13-14.000 de voturi, nu poate pretinde victoria

Data publicării:
Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei. Foto: Guliver/Getty Images

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, refuză să accepte înfrângerea partidului său la alegerile locale pentru primăria orașului Istanbul și a cerut renumărarea tuturor voturilor, relatează Financial Times.

„Nu au existat doar niște nereguli. Aproape tot votul a fost plin de nereguli”, a afirmat Erdogan înaintea unei întâlniri cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, partidul AK a cerut renumărarea voturilor din mai multe colegii din Istanbul, însă chiar și în urma reluării numărătorii, candidatul opoziției, Ekrem Imamoglu, a rămas câștigător al alegerilor, având în fața contracandidatului său puțin sub 16.000 de voturi, de la 25.000, câte avea înaintea renumărării.

Însă Erdogan a respins proclamarea victoriei lui Imamoglu. „Cu o diferență de 13.000-14.000 voturi, nimeni nu are dreptul de a spune: am câștigat”, a afirmat președintele Turciei.

Mai mult, Erdogan a acuzat ilegalități la vot: „Cetățenii ne cer să le protejăm drepturile, iar noi vedem că au avut loc ilegalități coordonate. Există elemente specifice furtului. A fost ceva furt la urmne”.

Pe de altă parte, Ekrem Imamoglu, candidatul partidului CHP, a cerut Consilului Electoral să îl declare învingător, afirmând că nimeni nu are dreptul să îi conteste victoria.

Între timp, candidatul CHP la alegerile din Ankara, Mansur Yavas, a primit documentul prin care i se atestă victoria în capitala Turciei.

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Turcia îl sprijină pe Mark Rutte pentru șefia NATO

Erdogan nu se mai întâlnește cu Biden pe 9 mai. Președintele turc și-a amânat vizita la Casa Albă

Erdogan acuză Occidentul că închide ochii la suferinţele civililor din Fâşia Gaza

„Ar trebui să-i fie rușine”. Israelul îl atacă pe Erdogan după întâlnirea acestuia cu șeful politic al Hamas

Partenerii noștri