Live

Femeia care era căutată de 3 luni pentru furtul a peste 1 milion de euro a sunat până la urmă la poliție și a spus că vrea să se predea

Data actualizării: Data publicării:
Femeia de 42 de ani este suspectată că a furat peste 1 milion de euro de la locul de muncă FOTO: Poliția Stuttgart

În urmă cu trei luni, o femeie din Stuttgart a furat de la angajatorul ei peste un milion de euro, după care a dispărut fără urmă. După 2 luni de căutări, timp în care anchetatorii nu au aflat nimic despre ea, s-a pus recompensă pentru prinderea ei, însă o lună mai târziu poliția tot nu avea nicio pistă. În mod neașteptat, ea a sunat în urmă cu câteva zile la poliție și a spus că se predă.

Mirnesa S., 42 de ani, a fost arestată luni seară pe aeroportul din Stuttgart. „Ea a vrut să se predea, a contactat poliția printr-un avocat și precizat când va ajunge pe aeroportul din Stuttgart”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției pentru postul de televiziune RTL, citat de merkur.de.

Se pare că Mirnesa S. a fost în toată această perioadă în Muntenegru. Purtătorul de cuvânt a mai spus că în momentul arestării era foarte calmă.

Poliția din Stuttgart a transmis un comunicat. „Luni seara (23 ianuarie 2023), polițiștii au arestat-o pe femeia de 42 de ani, căutată în baza unui mandat internațional de arestare, care este suspectată că ar fi sustras peste un milion de euro de la firma de transport valori la care era angajată”.

În cursul zilei de marți, femeia a fost dusă în fața unui magistrat, care a pus în aplicare mandatul de arestare. „Investigațiile privind locul unde se află banii sunt în desfășurare”, se mai precizează în comunicatul poliției.

Femeia lucra la o firmă de transport valori de mai mulți ani și zilnic manipula sume mari de bani. Pe 14 octombrie ea ar fi furat peste 1 milion de euro și de atunci a dispărut fără urmă, anchetatorii suspectând că a fugit imediat în străinătate.

Femeia de 42 de ani este suspectată că a furat peste 1 milion de euro de la locul de muncă FOTO: Poliția Stuttgart

Cazul a fost făcut public două luni mai târziu, când poliția a anunțat semnalmentele ei și că s-a stabilit o recompensă de 37.500 de euro pentru orice informație care va duce la capturarea ei.

Cu numai câteva zile înainte de a contacta poliția, Mirnesa S. părea să fie relaxată și chiar a postat pe TikTok un clip în care se afla la volanul unei mașini.

Cazul amintește de unul similar, petrecut în 2021, la Bremen. Atunci, Yasemin Gündogan, de 28 de ani, care era, de asemenea, angajată la o firmă cu același profil, a furat aproximativ 8 milioane de euro. A sunat apoi la serviciu și a anunțat că va lipsi o perioadă, pentru că este bolnavă, acordându-și, de fapt, timp ca să se facă nevăzută. Când a fost descoperit furtul, femeia deja dispăruse și nu se știe nimic de ea nici acum.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

În Germania are loc cel mai mare proces de înaltă trădare de după Al Doilea Război Mondial. Puciștii „Reichsburger” sunt judecați

Băieţelul din Gorj vândut pe câteva sute de lei în Germania este adus în România, dar nu va fi dat înapoi familiei

Cei doi ucraineni uciși de un rus în Germania erau soldați aflați la tratament în Bavaria

Partenerii noștri