Live

Video&Foto Fenomenul care îi fascinează pe turiștii care au vizitat plajele din sudul Californiei: „Nu am mai văzut niciodată așa ceva”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Un fenomen care are loc odată la câțiva ani a atras numeroși turiști pe plajele din sudul Californiei, scrie The Guardian. Valurile bioluminescente au fost cu atât mai apreciate, anul acesta, întrucât plajele abia s-au redeschis, după o lună de izolare pentru a combate pandemia.

„Fac surfing de 20 de ani şi nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat Dale Huntington, un pastor în vârstă de 37 de ani din San Diego. Acesta a mai povestit că s-a trezit special la 3 dimineaţa, după ce plajele s-au deschis, pentru a admira peisajul.

Fenomenul se datorează organismelor microscopice numite fitoplancton. În timpul zilei, organismele se adună pe suprafaţa dând o nuanţă maronie-roşiatică, cunoscută ca mareea roşie. Noaptea, algele fac un adevărat "spectacol de lumini".

Un fotograf a surprins pe Plaja Newport un delfin care înota prin această apă, scrie Mediafax. Astfel de fenomene au fost observate în sudul coastei californiene de la începutul anilor 1900 şi pot dura de la câteva zile până la câteva luni.

Editor: I. I. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Patru poliţişti au fost ucişi într-un schimb de focuri în Statele Unite

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Refugiaţii palestinieni din Rafah au scris pe corturi mesaje de mulțumire pentru studenții care protestează în campusurile americane

Peste 100 de tornade au devastat centrul Statelor Unite în ultimele trei zile. Cinci morți și zeci de răniți

Partenerii noștri