Live

FOTO & VIDEO. Cel puţin 18 oameni au murit într-o operaţiune a poliţiei braziliene într-o favela din Rio de Janeiro

Data actualizării: Data publicării:
Cel puţin 18 oameni au murit într-o operaţiune a poliţiei braziliene într-o favela din Rio de Janeiro. Foto: Profimedia

Cel puţin 18 persoane au murit joi în cursul unei operaţiuni a poliţiei împotriva crimei organizate în favela Complexo do Alemao din Rio de Janeiro, a anunţat poliţia civilă.

Dintre cele 18 persoane ucise, 16 sunt "suspectate" că aparţin unor bande criminale, o femeie de 50 de ani din favela şi un membru al forţelor de ordine în vârstă de 38 de ani, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei în cursul unei conferinţe de presă, citat de Agerpres.

Biroul Apărătorului Drepturilor şi Comisia pentru Drepturile Omului a Baroului din Brazilia au declarat separat că dispun de informaţii privind un total de 20 de morţi, între care poliţistul şi femeia.

Aproape 400 de membri ai forţelor de securitate au efectuat această operaţiune, cu mai multe vehicule blindate şi patru avioane, într-o favela imensă pentru a se confrunta cu o bandă specializată în furt de vehicule pentru transportul mărfurilor.

Anterior, autorităţile au semnalat moartea a cinci persoane în acest district, o scenă obişnuită a ciocnirilor mortale între forţele de securitate şi bandele crimei organizate, în special în traficul de droguri.

Locuitorii au reclamat presei locale operaţiunea poliţiei, în cursul căreia unele locuinţe ar fi fost invadate.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un baraj s-a rupt în Brazilia, deja afectată de inundații masive. 30 de morți după ce un val de doi metri a acoperit casele

Cinci morți în Brazilia, unde sunt furtuni și inundații. Apa a ajuns la acoperișuri, iar oamenii s-au trezit în mijlocul unui lac

Râpele uriașe care înghit cartiere întregi amenință tot mai multe orașe. Un fenomen global agravat de schimbările climatice

O femeie din Brazilia a mers cu un cadavru într-un scaun cu rotile la bancă, pentru a cere un împrumut

Partenerii noștri