Live

Galeria "mugshot"-urilor celebre. Donald Trump intră în grupul zecilor de actori, cântăreți și sportivi fotografiați de poliție

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Profimedia Images

Donald Trump este primul preşedinte american fotografiat de justiţie - o imagine celebră care se alătură ”mugshot”-urilor altor celebrităţi americane, politicieni, actori, cântăreţi sau sportivi, relatează AFP.

După ce a devenit primul fost şef de stat american inculpat - penal -, Donald Trump a devenit joi primul preşedinte căruia poliţia ”îi face portretul”.

În pofida numeroaselor sale probleme cu justiţia, republicanul, care candidează în alegerile prezidenţiale din 2024, a reuşit, până acum, să evite acest ritual. O astfel de imagine - denumită ”mugshot” în engleză - are tendinţa să se ”lipească” de celebritatea căreia îi este făcută. Şi sunt multe.

Înaintea lui Donald Trump, Al Capone, Jane Fonda sau Hugh Grant au trecut prin asta. Una dintre cele mai celebre fotografii judiciare din istorie este a fostului fotbalist O.J. Simpson, făcută de Poliţia din Los Angeles, când l-a arestat deoarece îl suspecta că şi-a asasinat fosta soţie şi pe prietena acesteia. O săptămână mai târziu, ea apărea pe coperta revistei Time.

Actriţa americană Jane Fonda încă mai vinde pe site haine şi ceşti de cafea cu portretul său de la poliţie din 1970. Arestată pe aeroportul din Cleveland cu privire la trafic de droguri - o acuzaţie abandonată după ce testele au arătat că valiza sa conţinea doar vitamine -, ea a profitat să facă o poză provocatoare cu pumnul ridicat, la întoarcerea din Canada, unde tocmai susţinuse un discurs împoriva Războiului din Vietnam.

Alte vedete care au ajuns să fie fotografiate de autorități sunt jucătorul de golf Tiger Woods, fotbalistul Wayne Rooney, actorii Nick Nolte, Shia LeBoeuf, Mickey Rourke, Mel Gibson, Bill Cosby, Michael Madsen, dar și actrițele Paris Hilton, Nicole Ritchie, Amanda Bynes, Michelle Rodriguez sau Heather Locklear.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stormy Daniels depune mărturie în procesul cu Trump: „M-a provocat să-l pleznesc la fund”

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

Partenerii noștri