Live

Hackerii lui Kim Jong-un ar fi încercat să fure informații despre vaccinul AstraZeneca

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Hackerii nord-coreeni sunt suspectați că au lansat un atac cibernetic împotriva dezvoltatorului britanic de vaccin anti-Covid AstraZeneca în ultimele săptămâni, a dezvăluit Reuters, potrivit CNN.

Hackerii s-ar fi dat drept potențiali angajatori, interesați de serviciile personalului care lucrează pentru compania AstreZeneca și au încercat să-i contacteze pe angajați pe platformele LinkedIn și WhatsApp și să le ofere un loc de muncă.

Aceștia au trimis apoi documente, unii folosind adrese de e-mail rusești, care pretindeau că sunt descrieri ale joburilor, însă care aveau atașate coduri concepute pentru a oferi hackerilor acces la computerele angajaților.

Potrivit surselor Reuters, atacul hackerilor nu ar fi avut succes.

În timp ce AstraZeneca a refuzat să comenteze această chestiune, Universitatea din Oxford, care lucrează împreună cu producătorul de medicamente pentru a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului, a declarat pentru CNN că lucrează îndeaproape cu Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie pentru a beneficia de protecție cibernetică.

Raportarea vine după ce un parlamentar sud-coreean a declarat că țara a contracarat încercările nord-coreene de a sustrage informații de la companiile farmaceutice care lucrează la vaccinurile împotriva coronavirusului.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Spune-mi cât de lungă e parola ta, ca să-ți spun dacă e sigură. Experții au dezvăluit un truc care ne protejează conturile de hackeri

Povestea adolescentului care a ajuns cel mai căutat criminal cibernetic din Europa. Ce condamnare a primit pentru 30.000 de infracțiuni

O melodie de propagandă lansată de Kim Jong Un a devenit virală pe TikTok. Care e mesajul din spatele cântecului: „E periculos”

Israelul dezvoltă un „dom cibernetic” împotriva atacurilor informatice iraniene

Partenerii noștri