Live

Video Imaginea solidarității. Un azer și-a burdușit mașina cu ajutoare pentru Turcia și a plecat să le doneze: „Acum e rândul nostru”

Data actualizării: Data publicării:
Mașina lui Server Beșirli, aproape să cedeze sub greutatea ajutoarelor. Foto: Twitter

Fotografia unei mașini vechi - o rablă, practic -, care stă să cedeze sub greutatea unui strat gros de saltele legate deasupra și a cutiilor voluminoase din portbagaj, cu steagul Turciei fluturând, se viralizează pe rețelele sociale. Este mașina lui Server Beșirli, un azer sărac dintr-un sat de lângă Baku, care a strâns ajutoare pentru sinistrații cutremurului din Turcia și le-a dus la un centru de donare.

Server Beșirli este muncitor în construcții și trăiește într-o casă sărăcăcioasă dintr-un sat la periferia capitalei Baku, potrivit site-ului Yeni Șafak.

Imediat după cutremur, el a început să strângă ajutoare de la rude, în primul rând - saltele, haine groase, mâncare - pentru sinistrați, iar când vestea s-a răspândit, a început să primească lucruri și de la alții, pe care să le ducă la centrul de donare.

Server Beșirli s-a născut și a crescut într-un sat aproape de granița actuală cu Armenia, în zona pe care cele două state o dispută și azi, și a fost sub ocupație armeană.

„Știu foarte bine cum e să nu ai casă în frigul iernii sau să-ți pierzi rudele. Măcar atât putem face, să-i ajutăm să se încălzească”, a declarat el sursei citate.

Server Beșirli a povestit că o fetiță i-a dat haina ei nouă pe care o purta ca să o ducă în Turcia.

Azerbaidjan are o relație specială cu Turcia, care o susține în conflictul cu Armenia, astfel se explică solidaritatea azerilor în fața tragediei din Turcia.

Turcia „ne-a ajutat ca o țară-soră în războiul de 44 de zile. Din partea mea și a verilor mei, vreau să le mulțumesc tuturor celor care ajută Turcia”, a mai declarat Server Beșirli, spunând că „Turcia a fost mereu alături de noi. Acum e rândul nostru”. 

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia anunță că-și retrage trupele din Nagorno-Karabah

Armenia şi Azerbaidjan se confruntă la Haga pe tema epurării etnice. Cresc tensiunile dintre cele două țări din Caucaz

Preşedintele Azerbaidjanului avertizează Occidentul să nu folosească Armenia drept avanpost militar: „Vor fi consecințe”

Azerbaidjanul vrea să atace din nou Armenia, „până la sfârșitul săptămânii” pentru a anexa patru sate abandonate din anii 1990

Partenerii noștri