Live

Video Imagini șocante cu atacul de la Kabul

Data actualizării: Data publicării:

Atentatul care a vizat Ambasada României din Kabul a fost revendicat de talibani, care ar fi pătrus acolo cu ajutor din interior, susțin experții. Un agent de securitate român a murit și altul a fost rănit, iar sediul ambasadei este distrus complet. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Atentatul a avut loc în noaptea de luni spre marți, dar informațiile despre tragedie au venit cu întârziere, după aproape 24 de ore de la uriașa explozie care le-a permis teroriștilor să intre în complex și să deschidă focul. Aproape o noapte întreagă s-au purtat lupte între talibani și agenții de securitate.

16 oameni au murit, iar circa 120 de persoane au fost rănite. De asemenea, un angajat al Ambasadei României în Afganistan a murit, iar un coleg de-al său a fost rănit. Acesta urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate.

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a spus marți seară că echipa Ambasadei României de la Kabul era formată din 12 persoane și că toți aceștia vor fi aduși în țară, deoarece clădirea reprezentanței române a fost distrusă în proporție de 80%.

Editor web: Alina Popescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Statele baltice vor cere la summitul NATO un prag minim al bugetelor pentru apărare de 2,5%

Ministrul britanic al Apărării: Ţările neutre ar trebui să se alăture NATO dacă doresc protecţie

Mircea Geoană: Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană. NATO nu are nicio intenție să intervină în acest conflict

Ciucă spune că România nu poate fi intimidată. „Vom trăi în continuare cu ameninţări hibride, care vor căuta să ne slăbească”

Partenerii noștri