Video Noi imagini șocante cu răpirea unor femei-soldat israeliene în timpul atacului Hamas din 7 octombrie. Presiuni asupra lui Netanyahu

Data actualizării: Data publicării:
ostatice hamas

Familiile a şapte femei-soldat israeliene care au fost capturate de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie 2023 au publicat imagini din timpul răpirii lor, pentru a pune presiune asupra guvernului Netanyahu să asigure eliberarea lor, relatează CNN. Cabinetul de război israelian a dat joi undă verde continuării negocierilor pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza, după difuzarea imaginilor.

În imaginile publicate, care durează puţin peste 3 minute şi sunt extrase dintr-o înregistrare video de două ore filmată cu un Go-Pro de către comandourile Hamas, potrivit familiilor, aceste tinere femei pot fi văzute, unele cu faţa plină de sânge, aşezate pe jos în pijamale, cu mâinile legate la spate de către răpitorii lor.

Unele încearcă să le vorbească în engleză, părând îngrozite şi implorând, potrivit montajului video.

Apoi, în urletele teroriștilor Hamas, sunt urcate într-un jeep militar, pe fondul unor rafale de focuri de armă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Este timpul să acţionăm sau sângele surorii mele şi al celorlalţi ostatici va fi pe mâinile” guvernului israelian, a declarat Sasha Ariev, 24 de ani, sora uneia dintre femeile soldat răpite, Karina Ariev, citată de AFP, potrivit Agerpres.

„Toată lumea a văzut acum aceste tinere în pijamale luate în captivitate (...), singura victorie este să le aducem înapoi repede şi în viaţă”, a adăugat Sasha Ariev.

Pentru ea, publicarea acestor imagini trebuie să marcheze „o întoarcere la 180 de grade” în deciziile guvernului premierului Benjamin Netanyahu, sub presiunea de a aduce ostaticii înapoi în Israel.

Netanyahu a decis continuarea negocierilor

Aceste imagini „îmi vor întări hotărârea de a lupta cu toate puterile până la eliminarea Hamas, pentru a ne asigura că ceea ce am văzut în această seară nu se va mai întâmpla niciodată”, a reacţionat Netanyahu miercuri, înainte de a se reuni seara târziu cu cabinetul său de război.

Acesta din urmă a fost de acord să „continue negocierile” pentru eliberarea ostaticilor, au indicat serviciile lui Netanyahu, fără a detalia.

La începutul lui mai, negocierile indirecte dintre Hamas şi Israel, prin intermediul mediatorilor din Qatar, Egipt şi Statele Unite, nu au reuşit să ajungă la un acord pentru un armistiţiu de mai multe săptămâni în Fâşia Gaza asociat cu eliberarea de ostatici.

„Imaginile dezvăluie tratamentul violent, umilitor şi traumatizant la care au fost supuse fetele în ziua răpirii lor”, a afirmat Forumul familiilor ostaticilor într-un comunicat.

Videoclipul, „care durează 3 minute şi 10 secunde, a fost editat şi cenzurat pentru a exclude scenele cele mai tulburătoare, cum ar fi numeroşi tineri şi tinere ucişi la baza Nahal Oz (...), precum şi numeroase scene de o brutalitate extremă”, potrivit comunicatului.

Masacrul de la Nahal Oz

Peste 50 de soldaţi au fost ucişi pe 7 octombrie în baza Nahal Oz, care a fost luată cu asalt de comandouri ale mişcării islamiste palestiniene.

În această bază, 15 femei neînarmate, însărcinate cu paza frontierei în spatele monitoarelor, au fost ucise în acea zi, potrivit armatei israeliene. Şapte dintre ele au fost luate ostatice.

Una dintre acestea a fost eliberată în cadrul unei operaţiuni militare israeliene, iar corpul unei alte femei soldat a fost găsit în Fâşia Gaza şi adus în Israel.

Din cele 252 de persoane luate ostatice în timpul atacului din 7 octombrie, 124 sunt încă reţinute în Fâşia Gaza, iar 37 au murit, potrivit armatei.

Imagini cu soldaţi ostatici au circulat încă din 7 octombrie, dar extrasele video difuzate miercuri sunt inedite, familiile fiind de acord să le difuzeze pentru a accelera un proces de negociere care să ducă la eliberarea lor.

Într-un comunicat, Hamas a denunţat un montaj video care a fost „manipulat” cu o „selecţie de imagini” menită să susţină „afirmaţiile mincinoase ale ocupaţiei” pentru a „păta imaginea rezistenţei”.

„Au fost urme de sânge sau răni uşoare la unele dintre femeile soldat, ceea ce era normal în astfel de operaţiuni (...), dar nu a existat nicio agresiune fizică împotriva niciuneia dintre ele”, a adăugat mişcarea islamistă, susţinând că „tratează bine” ostaticii.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
S-a închis o celebră insulă turistică. Mulți își făceau vacanțele acolo, care e motivul FOTO
Digi FM
Courteney Cox face furori pe „Dancing in the Dark”, hitul lui Springsteen. Dansul ei a strâns peste 1,5...
Pro FM
Celine Dion, mereu cu gândul la copiii ei: "Dacă mor? Deja și-au pierdut tatăl". Și-a învățat gemenii cum să...
Film Now
Anne Hathaway nu mai consumă alcool de cinci ani. Ce a făcut-o pe actriță să ia această decizie: „Au nevoie...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Anunț important de la Casa de pensii. Care pensionari trebuie să depună acte până la final de iunie?
Digi FM
Cea mai mare dorință a lui Celine Dion: „Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!”. Artista luptă cu o...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Cât de tare îi seamănă tatălui său! Fiul de 20 de ani al lui Russell Crowe, pozat de unul singur în Australia...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...