Live

Galerie Foto Imagini superbe. Aurora boreală a colorat cerul deasupra Europei și SUA. Fenomenul rar a apărut până în Florida

Data actualizării: Data publicării:
Imagini surprinse în Edinburgh (Scoția) și statul Florida (SUA). Fenomenul provocat de puternica furtună solară s-a văzut în emisfera nordică dar și în locuri din emisfera sudică, precum Tasmania. Foto colaj: Profimedia Images/ Mike Theiss (X)

Oamenii din multe locuri din Europa, inclusiv România, au putut observa un spectacol nocturn uluitor pe cer în noaptea de 10-11 mai. Datorită unei erupții masive a Soarelui, aurora boreală a fost perfect vizibilă chiar și în locuri în care nu poate fi văzută în mod normal, chiar până în Florida.

Fotografiile din această colecție provin din mai multe țări, inclusiv Cehia, Slovacia, Germania, Irlanda, Scoția, Lituania și SUA.

Furtuna solară de o intensitate rară, care a provocat fenomenul, ar putea continua în decursul weekendului.

Ultima dată când o furtună solară de o asemenea magnitudine a atins Pământul a fost în octombrie 2003, potrivit Centrului de prognoză meteo-spațială al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (National Oceanic and Atmospheric Administration's Space Weather Prediction Center), transmite CNN.

Activitatea solară crescută provoacă aurore. Atunci când particulele energizate provenite din ejecțiile de masă coronală ajung în câmpul magnetic al Pământului, acestea interacționează cu gazele din atmosferă pentru a crea pe cer lumini de culori diferite.

Chiar dacă aurorele nu par vizibile, fotografierea cerului de noapte poate surprinde culori care nu pot fi văzute cu ochiul liber.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au promovat după 16 ani! ”Atmosferă sud-americană” în cel mai mare oraș din România care nu a avut echipă în Liga 1

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Istoria se repetă. Fanii lui Taylor Swift au provocat seisme și în Europa, în timpul concertelor din Edinburgh

Cum arată o erupție solară. Misiunea indiană de studiere a Soarelui a surprins imagini inedite

Șantajul lui Putin la adresa Europei, „ascuns” de Angela Merkel. Presa a intrat în posesia documentelor

Euro s-a depreciat după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare

Partenerii noștri