Live

Indonezia a creat "ploaia artificială" pentru a preveni incendiile puternice de vegetație

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver / Getty Images

Guvernul indonezian a indus în mod artificial ploi înaintea sezonului secetos pentru a preveni incendiile de vegetație, care, în 2019, au distrus mii de hectare de pădure și terenuri, scrie The Guardian.

Incendiile au distrus habitate cruciale, au contribuit la creșterea majoră a bolilor respiratorii și ar fi costat economia cel puțin 5,2 miliarde de dolari.

Ministrul Mediului, Siti Nurbaya, a declarat că ploile artificiale au fost deja dislocate cu succes în zonele predispuse la incendiu. De obicei, acest proces implică trimiterea de praf de sare în nori pentru a declanșa precipitații.

„În luna iunie apar îngrijorările privind evoluția prognozei meteo. Acum suntem mai liniștiți, dar trebuie să rămânem în alertă pentru a doua fază critică în sezonul uscat din august. Autoritățile trebuie să-și sporească vigilența", a spus Siti.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O turistă chineză a murit în Indonezia în timp ce încerca să facă un selfie

Alertă de tsunami în Indonezia după erupția vulcanului Ruang. Imagini cu norul de cenușă de un kilometru și fulgere deasupra craterului

Sute de persoane evacuate după erupţia vulcanului Ruang din Indonezia. A fost ridicat nivelul de alertă

La un pas de dispariție. Cum au supraviețuit oamenii uneia dintre cele mai puternice erupții vulcanice din istoria Pământului

Partenerii noștri