Live

Jucător croat, anchetat de FIFA după ce a scandat „Glorie Ucrainei!”

Data publicării:

Internaţionalul croat Domagoj Vida este vizat de o anchetă a FIFA, el provocând o polemică după ce a apărut într-un filmuleţ în care spunea „Glorie Ucrainei!”. Totul s-a întâmplat după victoria din meciul contra Rusiei.

În filmuleţ, Vida apare alături de fostul internaţional Ognjen Vukojevici. Actualul fotbalist spune: “Glorie Ucrainei!”,iar Vukojevici adaugă: “Această victorie este pentru Dinamo şi Ucraina. Hai Croaţia!”.

Domagoj Vida a declarat, pentru site-ul sports.ru, că a fost vorba de o glumă. “Ador poporul rus. A fost doar o glumă”, a afirmat el.

 “Glorie Ucrainei!” este un slogan al revoluţiei proeuropene care a dus la destituirea preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici în 2014 (perioadă în care Vida şi Vukojevici jucau la Dinamo Kiev) şi la o criză în relaţiile dintre cele două ţări vecine. Kremlinul a oficializat ulterior anexarea Crimeei. Luptele dintre forţele ucrainene şi cele proruse s-au soldat cu peste 10.000 de morţi.

Reprezentativa Croaţiei a învins, sâmbătă seară, la Soci, naţionala Rusiei, cu scorul de 6-5 în urma loviturilor de departajare, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale.

La finalul prelungirilor, scorul partidei Rusia – Croaţia era 2-2, golurile fiind marcate de Cerişev ’31 şi Fernandes ‘115, respectiv Kramarici ’39 şi Vida ‘101.

La loviturile de departajare, pentru Croaţia au marcat Brozovici, Modrici, Vida şi Rakitici. Kovacici a ratat. Pentru Rusia au marcat Dzagoev, Ignaşevici şi Kuziaev. Au ratat Smolov şi Fernandes.

În semifinale, Croaţia va întâlni Anglia.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Volodimir Zelenski a fost pus de Moscova pe lista persoanelor căutate în Rusia

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Zaharova acuză NATO că se pregătește „serios” pentru un război cu Rusia: „Să recunoaștem asta”

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Partenerii noștri