Live

Kamala Harris: Audierea unui judecător numit de Trump pentru Curtea Supremă în plină pandemie este „iresponsabilă”

Data actualizării: Data publicării:
Kamala Harris Foto: Guliver/GettyImages

Senatoarea democrată Kamala Harris, candidată la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, a considerat luni „iresponsabil” faptul că a început procesul de confirmare a judecătoarei Amy Coney Barrett, numită de Donald Trump la Curtea Supremă, ceea ce are loc în plină pandemie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Observând că peste 50 de persoane s-au aflat în interior timp de câteva ore, Kamala Harris, care s-a adresat prin video, le-a reproşat republicanilor că „pun în pericol” personalul Congresului american.

Deşi trei senatori, între care doi membri ai comisiei judiciare, au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, majoritatea republicană „a ignorat cererile de bun simţ” în special cele de a proceda la examinarea tuturor membrilor comisiei', a apreciat ea.

„Senatul ar trebui mai degrabă să acorde prioritate unui plan de salvare pentru familiile” afectate de pandemie”, a adăugat Kamala Harris, criticându-i pe colegii ei republicani pentru că şi-au plasat „priorităţile” înaintea celor ale americanilor.

Cu 22 de zile înainte de alegero, ei „sfidează în mod deliberat voinţa populară pentru a suprima drepturile şi protecţiile acordate” de legea asigurărilor de sănătate a fostului preşedinte Barack Obama, a mai spus ea.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A cheltuit 150.000 de euro pe operații estetice pentru a arăta ”ca o papușă”, dar a ajuns ”un extraterestru”! Ce a ieșit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Partenerii noștri