Live

Magnatul media Sumner Redstone, al cărui imperiu include Viacom și CBS, a murit la 97 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Sumner Redstone, mogul media și miliardar, cu o avere estimată la 3 miliarde de dolari, al cărui imperiu include CBS MTV și Viacom, a murit la 97 de ani, potrivit CNBC și Reuters. Redstone a controlat aproximativ 80 la sută acțiunile cu drept de vot ale Viacom și CBS, prin intermediul companiei sale National Amusements.

Redstone a fost preşedinte al consiliilor de administraţie ale societăţilor CBS şi Viacom până în anul 2016, când a renunţat la această poziţie în contextul unei lupte pentru putere între familia sa, acţionar majoritar, şi managerii celor două societăţi, care au fuzionat în 2019 formând ViacomCBS.

"Sumner Redstone a fost un strălucitor vizionar, operator și dealer, care a transformat de unul singur o companie de familie într-un gigant media global", a declarat miercuri, CEO-ul ViacomCBS, Bob Bakish. „A fost o forță a naturii și un competitor înverșunat, care lasă în urmă o moștenire uriașă atât în ​​afaceri, cât și în filantropie”.

Sănătatea lui Redstone a fost în centrul multor speculații în ultimii ani. Cu CBS și Viacom în discuții de fuziune în primăvara anului 2018, The Wall Street Journal a raportat că miliardarul nu putea să vorbească prea mult, dar că avea un iPad pe care își înregistrase vocea rostind „da”, „nu” și „f --- you”, intervenind astfel în negocieri.

Sumner Murray Rothstein s-a născut la Boston pe 27 mai 1923. Tatăl său, operator de cluburi de noapte, și-a schimbat ulterior numele de familie german.

Sumner a absolvit Harvard și a servit în serviciile de informații ale Armatei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ajutând la spargerea codurilor japoneze. După război, a absolvit Facultatea de Drept Harvard și a lucrat pentru guvernul federal.

Între timp, tatăl său a cumpărat terenuri și a construit numeroase cinematografe drive-in. Sumner s-a alăturat afacerii în 1954 și a devenit CEO 13 ani mai târziu.

Redstone a recunoscut importanța conținutului, susținând că el a inventat sintagma „conținutul este rege”, adesea atribuită lui Bill Gates.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Synchron, companie finanțată de Jeff Bezos și Bill Gates, va începe testele la scară largă cu implanturi în creier

Topul Forbes 2024: Taylor Swift intră în clubul miliardarilor. Cine sunt cei mai bogați oameni din lume și ce averi au

Petrecere extravagantă înainte de nunta fiului celui mai bogat om din India. Rihanna, Bill Gates și Mark Zuckerberg, printre invitați

Bill Gates explică felul în care ne va schimba viața inteligența artificială în următorii 5 ani

Partenerii noștri