Mai mult de o treime din populația lumii nu a folosit niciodată internetul, anunță ONU
Aproape 3 miliarde de oameni din întreaga lume nu au intrat niciodată online, deși utilizarea internetului a crescut considerabil în ultimii doi ani, din cauza pandemiei, potrivit unui studiu realizat de ONU, citat de The Guardian.
2,9 miliarde de oameni - sau 37% din populația lumii - nu au descoperit până acum lumea fascinantă a internetului. Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU) a ONU a estimat că 96% dintre cei 2,9 miliarde de oameni trăiesc în țări în curs de dezvoltare.
Potrivit agenției, numărul estimat de persoane care au intrat online a crescut de la 4,1 miliarde în 2019 la 4,9 miliarde în acest an, parțial din cauza „creșterii conectivității COVID”. Dar chiar și printre acești utilizatori de internet, multe sute de milioane s-ar putea să intre online doar rar, folosind dispozitive partajate sau confruntându-se cu viteze de conectare care le împiedică utilizarea internetului.
„ITU va lucra pentru a se asigura că elementele de bază sunt la locul lor pentru a conecta restul de 2,9 miliarde. Suntem hotărâți să ne asigurăm că nimeni nu va fi lăsat în urmă”, a declarat secretarul general al ITU, Houlin Zhao.
Numărul de utilizatori la nivel global a crescut cu peste 10% în primul an al crizei COVID – de departe cea mai mare creștere anuală dintr-un deceniu. Agenția a citat măsuri precum blocarea, închiderea școlilor și necesitatea de a accesa servicii precum serviciile bancare de la distanță.
Cu toate acestea, creșterea nu este uniformă. Accesul la internet este adesea inaccesibil în țările mai sărace – aproape trei sferturi dintre oameni nu au fost niciodată online în cele 46 de țări cel mai puțin dezvoltate.
Tinerii, bărbații și locuitorii din mediul urban au mai multe șanse să folosească internetul decât adulții în vârstă, femeile și cei din zonele rurale, diferența de gen fiind mai pronunțată în țările în curs de dezvoltare.
Editor : I.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News