Live

Miting anti-lockdown în Noua Zeelandă. Un singur protestatar a răspuns la apelul lansat pe rețelele sociale

Data actualizării: Data publicării:
Un protest față de restricțiile anti-COVID a fost anunțat în Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, dar o singură persoană a răspuns apelului lansat pe rețelele sociale. Foto: GettyIImages

Un protest față de restricțiile anti-COVID a fost anunțat în Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, dar o singură persoană a răspuns apelului lansat pe rețelele sociale, relatează The Guardian.

Poliția a fost alertată de discuțiile de pe rețelele sociale despre o un posibil miting anti-lockdown. Când polițștii au mers în Queen Street, unde fusese anunțat acesta, au văzut că un singur om a venit să protesteze.

„Poliția a fost în zonă și a vorbit cu o persoană care venise acolo intenționând să participe la protest. Persoana a fost încurajată să respecte restricțiile și a ales să plece ”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Un apel lansat pe un cont de Instagram chema oamenii „care văd imaginea de ansamblu” să se implice în protest. Postarea o critica pe Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, pentru „distrugerea economiei” și „distrugerea locurilor de muncă”, deși rata șomajului a scăzut la 4% în iunie 2021, iar economia a rezistat mai bine decât se estima.

Săptămâna trecută, aproximativ 100 de protestatari s-au adunat în Queen Street, iar patru persoane au fost arestate. Alte patru persoane au fost arestate la un protest cu aproximativ 20 de paticipanți în orașul Tauranga. Un alt grup s-a adunat în fața unei secții de poliție din orașul Nelson din Insula de Sud în aceeași zi, dar protestul s-a spart după ce polițiștii au emis 20 de avertismente verbale.

Noua Zeelandă se află în carantină la nivel național, din cauza unui focar de infectări cu varianta Delta a coronavirusului.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Se extind mișcările propalestiniene. Studenții canadieni au instalat tabere în marile universități. 200 de arestări la UCLA, în SUA

Protest uriaș în capitala Georgiei. 20.000 de oameni au manifestat la Tbilisi împotriva legii „influenţei străine”

Pedro Sanchez a decis să nu demisioneze. Zeci de mii de spanioli i-au cerut, în stradă, să nu plece din funcția de prim-ministru

Protestele pro-palestiniene din campusurile americane pun presiune tot mai mare pe administrația Biden

Partenerii noștri