Live

Monedă făcută din 100 de kilograme de aur furată dintr-un muzeu din Berlin. Hoții și-au aflat pedepsele

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: captură video Deutsche Welle

Un tribunal din Berlin a condamnat la închisoare trei bărbați pentru furtul unei monede din aur, de 100 de kilograme. Moneda era estimată la peste 4 milioane de dolari și a fost furată în 2017 din muzeul Bode din Germania, informează Deutsche Welle.

Cunoscută sub numele de „Big Maple Leaf” (Frunză mare de arțar), moneda nu a mai fost văzută din noaptea în care a fost furată - 27 martie 2017. Doi dintre acuzați, în vârstă de 21 și 23 de ani, au primit câte 4 ani și 6 luni de închisoare. Al treilea bărbat, paznic al muzeului, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Al patrulea suspect a fost achitat.

Citește și: Suma uriașă pentru care a fost vândută o monedă britanică rară, din 1936. În lume există, în total, șase astfel de exemplare

Bărbații cunoșteau foarte bine planul muzeului, așa că au acționat rapid. Moneda a fost scoasă din vitrină folosindu-se o roabă. În timpul transportării, hoții au scăpat de două ori moneda și au deteriorat-o.

Poliția crede că moneda a fost tăiată în bucăți mai mici pentru a putea fi vândută, întrucât aceasta nu a mai fost văzută din noaptea furtului.

Moneda avea imprimat chipul Reginei Elisabeta a II-a. Făcea parte dintr-o colecție de cinci monede speciale realizate de Monetăria Canadiană și era considerată a doua cea mai mare monedă din lume.

Redactor: Gabriela Cojocaru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Democraţia este ameninţată”. Reacția lui Scholz după ce un europarlamentar german a fost atacat în timp ce lipea afișe

„Extremiștii sunt complet dezinhibați și ne consideră vânat”. Un europarlamentar german, bătut cu sălbăticie în timp ce lipea afișe

Berlinul vrea să scape de vila lui Joseph Goebbels, ministrul de propagandă al lui Hitler: "Luați-o, e cadou!"

Dezastru în Europa, unde sunt coduri portocalii de furtuni. Inundații în Germania și Olanda, grindină cât mingea de ping-pong în Franța

Partenerii noștri