Live

O adolescentă de 16 ani, cea mai tânără persoană din Franța care a fost ucisă de coronavirus. „A avut doar o tuse ușoară”

Data publicării:

O elevă de liceu, originară din Essonne, Franța, fusese internată luni din cauza unor dificultăți respiratorii. Ea a murit marți seară, la spitalul Necker din Paris, potrivit Le Parisien.

COVID-19 poate ataca pe oricine. Iar povestea sfâșietoare a Juliei, de 16 ani, confirmă acest fapt. Adolescenta, elevă la un liceu din Essonne, a murit în noaptea de marți spre miercuri, din cauza infecției cu noul coronavirus. Este primul pacient minor care a murit din cauza acestei boli în Franța.

„Trebuie să încetăm să credem că această boală afectează doar vârstnicii. Nimeni nu este invincibil în fața acestui virus mutant”, a declarat pentru Le Parisien sora ei mai mare, Manon, care este, împreună cu mama ei, izolată la domiciliu.

Tânăra a mai spus: „Julie a avut doar o tuse ușoară săptămâna trecută. S-a înrăutățit în weekend, iar luni am mers să vedem un medic generalist. Acolo a fost diagnosticată cu o afecțiune respiratorie. Nu a avut alte boli înainte de asta.”

„De aici totul s-a derulat cu o viteză nebună. Mai întâi a fost internată la Longjumeau (Essonne), a fost transferată peste noapte la spitalul Necker din Paris. A fost pusă la un aparat de respirație, apoi a fost intubată. Plămânii i-au cedat. Medicii au făcut tot ce au putut, dar nu a fost salvată”, a mai spus sora ei.

Julie va fi înmormântată luni, în urma unei ceremonii la care vor participa cel mult zece persoane.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri