Live

O femeie care a mințit să obțină un loc de muncă bine plătit a fost condamnată la 25 de luni de închisoare

Data publicării:

O femeie care a mințit în CV pentru a obține un loc de muncă bine plătit într-o administrație publică din Australia, iar apoi și-a angajat fratele în același loc, a fost condamnată la închisoare, informează CNN.

Veronica Hilda Theriault, de 46 de ani, a fost condamnată pentru înșelăciune și abuz în funcție, după ce a aplicat în 2017 la o poziție de CIO (chief information officer) plătită cu 270.000 de dolari australieni (185.000 de dolari pe an).

Femeia a deținut poziția puțin peste o lună, timp în care a încasat 22.500 de dolari, înainte să fie concediată.

Veronica Hilda Theriault a pledat vinovat la toate capetele de acuzare și a primit o sedință de 25 de luni de închisoare, cu executarea a cel puțin un an.

Femeia a depus un CV în care a trecut informații false privind educație și fostele locuri de muncă. După ce i-a fost acordat un interviu, s-a prezentat la telefon drept un fost angajator și și-a acordat singură un feedback pozitiv.

Anterior, în etapele preliminare ale interviului, femeia a folosit o fotografie a supermodelului Kate Upton pentru profilul său de LinkedIn.

După ce a început activitatea, și-a angajat fratele, deși nu era calificat pentru postul primit.

Adevărul a ieșit la lumină după ce starea mentală a femeii s-a agravat odată cu începerea activității. Judecătorul care a condamnat-o a spus că a luat starea sa de sănătate mentală în calcul, însă că acuzațiile au fost grave și că traseul său în înșelăciune a fost premeditat.

În cadrul procesului s-a descoperit că Veronica Theriault folosise informații false pentru a se angaja la alte două companii în trecut.

Editor web: Vlad Mironescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie a fost ucisă la fiecare patru zile în 2024, în Australia. Oamenii cer ca aceste violențe să fie declarate urgență națională

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

“Bărbatul cu bâta”, care a intervenit eroic în timpul atacului de la mall-ul din Sydney, a primit cetăţenie australiană

China amenință cu proliferarea nucleară în Pacific după ce Australia a anunțat că se va dota cu submarine propulsate nuclear

Partenerii noștri