Live

O femeie din Italia a câștigat la tombolă un tablou de Picasso, cu un bilet primit cadou

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Facebook / 1 Picasso 100 euros

O femeie din Italia a câștigat la tombolă un tablou atribuit pictorului Pablo Picasso, după ce a primit cadou biletul norocos. Opera este estimată la 900.000 de euro, potrivit BBC.

Tabloul „Nature Morte”, de dimensiuni relativ mici, a fost premiul oferit în cadrul unui eveniment caritabil organizat de celebra casă de licitații Christie's din Paris. În urma tombolei s-au vândut 51.000 de bilete, fiecare în valoare de 100 de euro.

O parte din suma strânsă în urma tombolei va merge către mai multe proiecte din Madagascar, Maroc și Camerun, pentru dotarea școlilor și a satelor cu apă curentă.

„Lui Picasso i-ar fi plăcut acest proiect, pentru că era o persoană foarte interesată de cauzele umanitare şi sociale”, a declarat Peri Cochin, organizatoarea evenimentului caritabil. „Această criză provocată de coronavirus a evidenţiat cât de important este igiena mâinilor şi asta poate fi făcut doar cu apă curată”.

Editor: I. I. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Jaf plănuit în detaliu: 3 români din Italia au furat bani și bijuterii de la un bătrân, dar un muc de țigară i-a dat de gol

Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea

Partenerii noștri