Live

O femeie din Ucraina a revenit la viață la zece ore după ce i-a fost declarat decesul. Familia îi săpase între timp mormântul

Data publicării:
FOTO: Profimedia Images

O femeie de 83 de ani, din Ucraina, a revenit la viață la zece ore după ce a fost declarată moartă, au dezvăluit medicii.

Ksenia Didukh a fost declarată decedată acasă, în orașul Stryzhavka, săptămâna trecută, după ce paramedicii chemați de o rudă au găsit-o fără puls. Însă, zece ore mai târziu, după ce familia stabilise cu preotul detaliile pentru înmormântare și după ce mormântul a fost săpat, femeia a început să dea semne de viață și a fost dusă la spital unde și-a recăpătat cunoștința.

FOTO: Profimedia Images

Vorbind despre experiența ei, Ksenia a spus că a văzut „împărăția cerurilor” și l-a auzit pe tatăl ei strigând-o.

„Mi-am deschis ochii, iar oameni în alb stăteau în jurul meu. Am crezut că sunt îngeri, dar erau doctori. Se pare că Dumnezeu a avut milă de mine”, a mai spus femeia.

Fiica ei, Tetyana Potomchenko, a declarat că paramedicii au fost chemați prima dată în jurul orei 6:00 dimineața, când mama ei, o asistentă pensionară, a căzut grav bolnavă.

Medicii au spus atunci că nu are rost să o ducă la spital, pentru că murise. Aceștia au efectuat un EKG pentru a-i verifica pulsul și au descoperit că aparatul arăta o linie dreaptă. Prin urmare, i-au declarat decesul.

FOTO: Profimedia Images

Familia a început imediat pegătirile pentru înmormântare: a fost angajat preotul, s-a săpat mormântul și s-a stabilit meniul pentru cina funerară.

Fiica femeii a spus: „În jurul orei 19:30 am atins-o pe frunte și era caldă. Era vie. Certificatul de deces trebuia anulat”.

Ksenia a fost dusă la spital, medicii au constatat că era în comă, dar și-a revenit în scurt timp și a început să vorbească cu medicii.

Dr. Tetyana Katylova, director medical adjunct al spitalului regional din Vinnytsia, a declarat: „Lucrez ca medic de 20 de ani, dar nu am văzut nimic de genul acesta”.

Preotul Roman Petrik, care fusese angajat pentru înmormântare, a spus: „A avut loc un miracol de înviere”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scholz explică de ce nu vrea să le dea ucrainenilor rachete Taurus: „Nu poți chiar să le dai toate armele tale tuturor”

Rusia pregătește un plan în trei pași pentru a destabiliza Ucraina. General ucrainean: Căderea Ceasiv Iar este o chestiune de timp

Ce spun serviciile secrete americane despre Putin: „Este cuprins de o frică paranoică”

Rușii au început să folosească linia ferată către Crimeea, construită în teritoriile anexate ca alternativă la podul Kerci

Partenerii noștri