Live

Galerie Foto O mie de bicicliști au pedalat dezbrăcați prin centrul Londrei pentru a protesta față de „dependența de benzină”

Data actualizării: Data publicării:
Peste o mie de bicicliști au participat la Parada Mondială a Bicicliștilor Dezbrăcați, în Londra. Foto: Profimedia Images

Peste o mie de bicicliști, fără haine pe ei sau îmbrăcați sumar, au participat în centrul Londrei la Parada Mondială a Bicicliștilor Dezbrăcați. Aceștia au protestat împotriva culturii autovehiculelor și a „dependenței de benzină”.

Organizatorii susțin că protestul care a perturbat traficul din centrul Londrei, a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la siguranța bicicliștilor și a fost în același timp si un apel la respectarea mediului înconjurător.

Parada nu a fost lipsită de controverse. Unii dintre participanți au folosit chiar bicicletele municipalității, motiv pentru care unii londonezi au fost revoltați și și-au exprimat indignarea pe rețelele sociale: „Nimeni nu vrea să mai închirieze o astfel de bicicletă”.

Parada anuală - găzduită pentru prima dată la Londra în 2004 - are loc în 200 de orașe din întreaga lume și este organizată de World Naked Bike Ride.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Proteste la Malmo, înainte de a doua semifinală Eurovision 2024. Greta Thunberg s-a alăturat miilor de demonstranți pro-palestinieni

Rusia ameninţă să lovească ţinte britanice atât în Ucraina, cât şi în alte ţări

Dictatorul chinez, Xi Jinping, a fost primit la Paris de un protest al tibetanilor: „Ți-a trecut timpul, nu totalitarismului chinezesc”

Protest cu mii de oameni la Tel Aviv pentru aducerea acasă a ostaticilor. "Netanyahu încearcă să torpileze singura noastră şansă"

Partenerii noștri