Live

Operațiune anti-kurzi în Siria. Trump: În măreața și inegalabila mea înțelepciune, voi distruge economia Turciei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că „va distruge” economia Turciei dacă armata turcă „va depăşi limitele” prin incursiunea militară antikurdă din Siria.

După cum am mai afirmat ferm înainte, și doar ca să reiterez, dacă Turcia face ceva ce eu, în măreața și inegalabila mea înțelepciune, consider că este înafara limitelor, o să distrug complet și o șterg orice urmă din economia Turciei (Am mai făcut asta). Ei trebuie, alături de Europa și alții, să fie atenți...”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că permite Turciei efectuarea unei ofensive militare de amploare împotriva grupurilor insurgente kurde din Siria, potrivit Mediafax.

Pentagonul a transmis că „nu atenţionează” Turcia asupra operaţiunii militare, avertizând însă asupra „efectelor destabilizatoare” pe plan regional.

Administraţia de la Washington a decis retragerea trupelor din nordul Siriei în contextul în care Turcia urmează să lanseze o ofensivă militară împotriva grupurilor insurgente kurde.

Citiți și:  Cum justifică Trump trădarea propriilor aliaţi: „Să se descurce pe cont propriu de acum”

Organizaţia insurgentă kurdă Forţele Democratice Siriene (SDF) a acuzat Statele Unite de renegarea unui aliat, avertizând că decizia va avea un „impact negativ major” asupra operaţiunilor comune contra reţelei teroriste Stat Islamic.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Posibilul vicepreședinte al lui Trump a recunoscut că și-a ucis câinele: „L-am urât”

Victoria lui Trump, risc existențial pentru unitatea Europei. Cum ar putea fi dezbinată UE dacă magnatul revine la Casa Albă (Politico)

Erdogan nu se mai întâlnește cu Biden pe 9 mai. Președintele turc și-a amânat vizita la Casa Albă

Partenerii noștri