Live

Peste 3,5 milioane de brazilieni nu au mai revenit la centrele medicale pentru a doua doză de vaccin

Data publicării:
Peste 3,5 milioane de brazilieni nu s-au mai prezentat la data programată pentru a primi a doua doză de vaccin anti-COVID-19. Foto: Profimedia

Peste 3,5 milioane de brazilieni nu s-au mai prezentat la data programată pentru a primi a doua doză de vaccin anti-COVID-19, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii citat de EFE.

„Este important ca populaţia care a făcut prima doză să revină şi pentru a doua doză, pentru că doar aşa imunizarea este completă, a avertizat ministrul sănătăţii, Marcelo Queiroga, la o conferinţă de presă.

Queiroga a participat la lansarea noii campanii naţionale pentru a stimula populaţia braziliană să se vaccineze împotriva noului coronavirus, adresată mai ales acelor persoane care nu au mai revenit la centrele de vaccinare pentru a fi imunizate cu schema completă.

„Indiferent de vaccinul pe care l-aţi primit, toate sunt importante şi este nevoie de a doua doză, mai ales vârstnicii, deoarece sistemul lor imunitar este cel mai compromis, a insistat ministrul sănătăţii.

37% dintre brazilieni au primit prima doză de vaccin, însă doar 13% sunt imunizaţi cu schema completă

El a precizat că deja nu mai este vorba de o lipsă de doze, cum s-a întâmplat în lunile anterioare, dar nici nu a detaliat eventualele motive care i-au determinat pe cei 3,5 milioane de cetăţeni să nu mai vină pentru a doua doză necesară majorităţii vaccinurilor anti-COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, 37% dintre brazilieni au primit prima doză al unuia dintre vaccinurile utilizate în ţară, însă doar 13% sunt imunizaţi cu schema completă, informează Agerpres.

În Brazilia se administrează vaccinurile de la Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/Oxford şi Coronavac/Sinovac, toate în două doze, alături de Janssen/Johnson & Johnson, într-o singură doză.

Queiroga a reiterat că până în septembrie întreaga populaţie adultă va primi cel puţin o doză de vaccin, cu obiectivul de a încheia campania de imunizare la sfârşitul anului 2021.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Șanse reale pentru un leac”. Primele vaccinuri împotriva cancerului sunt testate la Londra

Râpele uriașe care înghit cartiere întregi amenință tot mai multe orașe. Un fenomen global agravat de schimbările climatice

OMS: Vaccinurile au salvat cel puţin 154 de milioane de vieţi în ultimii 50 de ani

O femeie din Brazilia a mers cu un cadavru într-un scaun cu rotile la bancă, pentru a cere un împrumut

Partenerii noștri