Live

Galerie Foto "Pește rasist". Celebra statuie "Mica Sirenă" din Copenhaga a fost vandalizată

Data publicării:
Statuia "Mica Sirenă" din Copenhaga a fost vandalizată. FOTO: Profimedia Images

Poliţia daneză anchetează vineri un act de vandalism care a vizat celebra statuie "Mica Sirenă" din Copenhaga, ce are o înălţime de 1,25 metri, a anunţat presa locală, potrivit Agerpres.

Mesajul "Peşte Rasist" a fost scris cu un pulverizator de vopsea pe stânca pe care a fost montată statuia, a relatat tabloidul Ekstra Bladet.

Nu este cunoscut cu exactitate momentul în care a avut loc incidentul, însă celebra statuie daneză a fost de-a lungul anilor ţinta unor vandali şi protestatari, care au vopsit-o în diverse culori şi chiar i-au tăiat capul şi unul dintre braţe. La un moment dat, "Mica Sirenă" a fost drapată cu o burka.

În ianuarie, mesajul "Free Hong Kong" a fost scris cu vopsea roşie la baza statuii.

Statuia "Mica Sirenă", inspirată din povestirea omonimă a scriitorului danez Hans Christian Andersen, a fost inaugurată în portul din Copenhaga în anul 1913.

Recent, şi alte statui din Danemarca au fost vandalizate, inclusiv statuia misionarului danezo-norvegian Hans Egede din Copenhaga, care a fost vopsită în roşu. Hans Egede este creditat cu înfiinţarea oraşului Nuuk, capitala Groenlandei, în 1728.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri