Live

Polițistul Derek Chauvin, suspectat că l-a ucis pe George Floyd ținându-i genunchiul pe gât, se confruntă cu o nouă acuzație

Data publicării:
Derek Chauvin. Foto: GettyImages

Fostul ofițer de poliție Derek Chauvin, principalul suspect pentru uciderea lui George Floyd, bărbatul afro-american care a murit după ce polițistul i-a ținut genunchiul pe gât, a fost acuzat de mai multe infracțiuni de evaziune fiscală, relatează BBC.

Chauvin și soția sa sunt acuzați că nu au raportat venituri de la mai multe locuri de muncă și ar fi datorat statului Minnesota aproape 38.000 de dolari (aproape 33.000 de euro).

Bărbatul a fost filmat apăsând genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de aproape nouă minute. Floyd a murit la scurt timp după acest incident, petrecut în luna mai. Moartea lui a dus la proteste la nivel global.

Chauvin a fost concediat și se confruntă acum cu acuzații de omor de gradul doi. Alți trei polițiști au fost, de asemenea, concediați și acuzați de complicitate la omor.

Acum, Chauvin și soția sa sunt acuzați că nu au raportat corect veniturile comune, care s-au ridicat la 464.433 dolari din 2014 până în 2019. Acestea includ banii pe care Chauvin i-a primit pentru mai multe slujbe de bodygurard și pentru că lucra la un restaurant în weekend.

Soția lui Chauvin a început procedurile de divorț, după moartea lui George Floyd.

Editor web:: Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Adrian Câciu spune că evaziunea fiscală în România este 10% din PIB. „Vi se pare puţin?”

Ciolacu apără noua lege a evaziunii: Până în acest moment, la bugetul statului din evaziunea fiscală depistată n-am încasat nimic

Ciucă, după promulgarea legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro: „România trece la o nouă etapă”

Iohannis a promulgat legea Ciucă-Ciolacu. Evazioniștii care plătesc prejudiciul și 15% în plus scapă de închisoare

Partenerii noștri