Live

Povestea francezului cu frică de zbor care s-a catapultat dintr-un supersonic, după ce colegii de birou au vrut să-i facă o surpriză

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Colegii de birou ai unui francez în vârstă de 64 de ani s-au gândit să-i facă acestuia o surpriză, sub forma unui zbor de agrement într-un avion militar Rafale supersonic, cu două locuri. În timpul zborului, francezul a intrat însă în panică şi s-a catapultat. Din fericire, paraşuta a funcţionat, iar bărbatul a aterizat, fără probleme, pe un câmp aflat în apropierea graniţei cu Germania, informează CNN, care citează un raport al autorităţii aeronautice franceze, recent dat publicităţii.

Astfel, ceea ce se dorea iniţial a fi o surpriză plăcută din partea firmei (care a dovedit, cu acest prilej, cât de bine îşi cunoaşte angajaţii) s-a terminat prost şi foarte aproape de o tragedie.

Odată ajuns la baza aeriană de la Saint-Dizier, din nord-estul Franţei, bărbatul de 64 de ani (al cărui nume nu a fost făcut public) a realizat în ce consta surpriza colegilor săi şi a devenit extrem de agitat. Acesta nu îşi exprimase niciodată dorinţa de a zbura într-un avion militar şi nu avea niciun fel de pregătire militară.

Înaintea zborului în avionul Rafale, care poate atinge o viteză de 1,400 de kilometri pe oră, francezul se afla, practic, „în tahicardie”, cu un puls între 136 şi 142 de bătăi pe minut, conform echipei de investigatori care a cercetat cauzele acestui incident.

Cu toate acestea, bărbatul a acceptat provocarea şi a urcat în avion.

La altitudinea de 800 de metri, pilotul a cabrat iar avionul a început să urce. În acest moment, pasagerul a intrat în panică şi a încercat să se agaţe de ceva.

„Un reflex involuntar, provocat de stres şi mişcarea bruscă a avionului”

Din nefericire, acel ceva de care s-a agăţat a fost fix butonul de catapultare. În consecinţă, bărbatul de 64 de ani a părăsit, brusc, aeronava.

Pentru ca necazul să fie complet, casca pasagerului, care  nu era bine fixată, s-a desprins şi ea în timpul catapultării.

Din fericire, francezul nu s-a accidentat în timpul acestei manevre şi a aterizat în siguranţă pe un câmp aflat în apropierea graniţei franco-germane. El a fost dus ulterior la un spital din zonă, pentru investigaţii suplimentare.

Pilotul nu s-a catapultat şi a reuşit să aterizeze apoi cu avionul în siguranţă.

Conform rezultatelor anchetei, eroarea a fost cauzată de „un reflex involuntar, provocat de stres şi mişcarea bruscă a avionului”.

Editor web: M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Situație tot mai gravă în Noua Caledonie. Crește numărul morților și al răniților în urma revoltelor sângeroase

Franța trimite forțe în Noua Caledonie ca să reia controlul asupra insulei devastate de rebeli

Bărbat împușcat mortal când încerca să incendieze o sinagogă din Franța

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța: În Noua Caledonie este stare de urgenţă

Partenerii noștri