Live

Presa americană: Șeful CIA s-a întâlnit cu Kim Jong-un

Data publicării:

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat marţi că între Statele Unite şi Coreea de Nord au avut deja contacte directe „la nivel foarte ridicat”. Presa americană scrie că directorul CIA s-ar fi întâlnit cu liderul de la Phenian.

Am avut discuţii directe la cele mai înalte niveluri - la niveluri extrem de înalte - cu Coreea de Nord”, a spus Trump la şedinţa foto de la începutul vizitei premierului japonez Shinzo Abe la Mar-a-Lago, în Florida. La sfârşitul întrevederii, întrebat dacă a discutat personal cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, Trump a spus: „Nu chiar la cel mai înalt nivel”, citează Reuters.

Aceeaşi agenţie preia şi o informaţie din Washington Post potrivit căreia cu Kim Jong-un s-a întâlnit, în urmă cu câteva săptămâni, Mike Pompeo, încă director al CIA, nominalizat ca secretar de stat al SUA.

Trump a mai surprins marţi şi cu afirmaţiile că summitul istoric americano-nord coreean ar putea să nu mai aibă loc sau să fie amânat de la sfârşitul lui mai - când se ştia că ar trebui să aibă loc - până la începutul lui iunie.

De altfel, chiar el le-a spus ziariştilor, imediat după prima declaraţie despre dialogul direct: „Până la urmă, contează rezultatul final, nu faptul că ne gândim să ne întâlnim sau că ne întâlnim”.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scholz și Macron se vor întâlni joi seară, înainte de vizita lui Xi Jinping. Ce planuri au cei doi lideri

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Partenerii noștri