Live

Președintele Turciei, Recep Erdogan, către o fetiță care plângea: „Dacă este ucisă vom așterne un steag deasupra ei. Cu ajutorul lui Dumnezeu”

Data actualizării: Data publicării:

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a promis unei fetițe îmbrăcată în haine de soldat și care plângea pe scenă că va primi onoruri militare dacă va fi ucisă în luptă.

Scena s-a petrecut sâmbătă, în Gaziantep, în cadrul unui congres al Partidului Dreptății și Justiției. Russia Today, care citează presa din Turcia, a dezvăluit că Erdogan a profitat de ocazie pentru a câștiga sprijin public pentru o operațiune militară Siria. Kurzii ar fi cei vizați.

În cadrul evenimentului, o fetiță îmbrăcată în echipament militar i-a atras atenția lui Erdogan, care a chemat-o pe scenă, unde micuța a început să plângă.

„Dacă este martirizată (n.r. ucisă) vom așterne un steag deasupra ei. Cu ajutorul lui Dumnezeu. (...) E pregătită pentru orice, nu-i așa?”, a întrebat-o Erdogan. „Da”, a spus copila, printre lacrimi și confuză.

Erdogan a declarat, în urmă cu o săptămână, că forțele turce vor asedia orașul Afrin în curând. O ofensivă militară turcă a fost lansată aici, luna trecută, împotriva miliției kurde.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Turcia suspendă orice relaţii comerciale cu Israelul din cauza războiului din Gaza

Stare de asediu în Istanbul, unde sunt proteste violente. Zeci de mii de polițiști ridică manifestanții. Transportul public, suspendat

Oficial al SUA: Atacul Israelului în Iran a fost „foarte limitat”. Avioane israeliene au lovit un radar de lângă o instalație nucleară

Ciprul propune expulzarea refugiaților sirieni din Europa înapoi în „zonele sigure” din Siria

Partenerii noștri