Live

Prezentator egiptean, condamnat la închisoare pentru că a invitat un bărbat gay în emisiunea sa

Data publicării:

Un prezentator al unei emisiuni de televiziune a fost condamnat la un an de închisoare cu executare de un tribunal din Egipt pentru faptul că a intervievat un homosexual în anul 2018, relatează Agerpres

Prezentatorul TV Mohamed al-Gheiti, care s-a declarat de mai multe ori împotriva homosexualităţii, a fost declarat vinovat după ce fusese acuzat că a promovat această orientare sexuală şi că a adus, astfel, o ofensă la adresa religiei.

De asemenea, prezentatorul a fost condamnat la plasarea sub supraveghere timp de un an şi la plata unei amenzi de 3.000 de lire egiptene (130 de euro), a declarat Samir Sabri, avocatul acuzării.

Mohamed al-Gheiti poate să facă apel şi, în acest caz, poate să rămână în libertate în aşteptarea noului verdict, cu condiţia să plătească o cauţiune de 1.000 de lire egiptene (50 de euro), potrivit avocatului Samir Sabri, care nu a precizat dacă jurnalistul a luat o decizie în acest sens.

În august 2018, prezentatorul egiptean a invitat un bărbat gay în emisiunea sa, difuzată de postul privat LTC TV, şi a discutat cu acesta despre tematica homosexualităţii în spaţiul mass-media.

În timpul interviului, invitatul său, al cărui chip a fost blurat pentru a rămâne anonim, a dezvăluit că lucra în industria sexului şi a vorbit despre relaţia lui cu un alt bărbat.

După difuzarea acelui interviu, Consiliul suprem de reglementare a mass-media, un organism al statului egiptean, a suspendat emisia postului de televiziune timp de două săptămâni, pentru "violări profesionale".

Potrivit unui comunicat al Consiliului, LTC TV nu a respectat interdicţia referitoare "la prezenţa homosexualilor sau promovarea sloganurilor lor" la televiziune.

Consiliul a instaurat acea interdicţie după ce un drapel în culorile curcubeului - simbol al comunităţii LGBT - a fost arborat în timpul unui concert organizat la Cairo în 2017.

În epocă, autorităţile au lansat o amplă campanie de represiune contra persoanelor suspectate de a fi homosexuale, atrăgând astfel criticile organizaţiilor care militează pentru apărarea drepturilor omului.

Codul Penal egiptean nu interzice explicit homosexualitatea, însă tribunalele folosesc acuzaţiile de "dezmăţ" şi "prostituţie" pentru a-i condamna pe homosexuali.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

10 români au fost evacuați din Fâșia Gaza în ultimele două zile. Anunțul MAE

Un traficant de droguri a fost prins de polițiștii care au intrat în casa lui, după ce a sunat să raporteze că este jefuit

Cel mai cald martie înregistrat vreodată. Ultimele 10 luni au avut recorduri de temperatură. În Europa a fost mai cald decât în Sahara

Egiptul anunță „progrese semnificative” pentru un armistiţiu în Gaza și eliberarea ostaticilor. Hamas neagă

Partenerii noștri